Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αιωρείται πάνω από τις 800 μονάδες με μικρό τζίρο

Μεικτές τάσεις, χωρίς αισθητή διαφοροποίηση, είτε από την πλευρά των αγοραστών είτε των πωλητών. Στάσιμη εικόνα συσσώρευσης παρουσιάζουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Πώς κινούνται blue chips/μετοχές-σηματωροί. Χώρος για τα Mid & Small Caps.

Χρηματιστήριο: Αιωρείται πάνω από τις 800 μονάδες με μικρό τζίρο

Σε υποτονικό κλίμα η εξέλιξη της συνεδρίασης, μία πριν από την ολοκλήρωση (και) χρηματιστηριακά του 2020.

Μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, ανάλογος τζίρος, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο και Αθήνα.
Οριακές οι διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με κινήσεις της τελευταίας στιγμής λιγότερο στη μεγάλη και περισσότερο στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Σταθερά πάνω από το όριο των 800 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στο εύρος των 803,11-812,70 μονάδων,
με τον τζίρο στα χαμηλότερα των τελευταίων εβδομάδων. Εάν, μάλιστα, αφαιρεθούν τα πακέτα που έχουν περάσει για τη μετοχή της Paperpack, ο καθαρός περιοριζόταν ακόμη περισσότερο.

Σταθεροποιητικά ο τραπεζικός κλάδος, με τον ΔΤΡ στην περιοχή των 520 μονάδων, τα blue chips/μετοχές-σηματωροί, με τον FTSE25 πέριξ των 1.935 μονάδων.

Μεικτές τάσεις στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς αισθητή διαφοροποίηση είτε από την πλευρά των αγοραστών είτε των πωλητών. Ενδεικτικό το ότι για καμία μετοχή το ποσοστό μεταβολής ξεπερνά το 1,50% (μείον ή συν). Περιορισμένης έκτασης κινήσεις επιλεκτικής «ωραιοποίησης» λόγω λήξης χρήσης αλλά και αυτές χωρίς ουσιαστικό χαρακτήρα ή προσανατολισμό.

Με λίγες αγορές σε Εθνική (2,254) και Πειραιώς (1,2665), με λίγες πωλήσεις σε Alpha Bank (0,9602) και Eurobank (0,589), σε απόλυτα μοιρασμένη σχέση των δύο πλευρών.

Ανάλογη εικόνα και για τα blue chips, με την Aegean με θετικό πρόσημο (5,27), Lamda Development (7,08), ΑΔΜΗΕ (2,66), ΤΙΤΑΝ (13,82), Sarantis (9,30), Fourlis (3,90), Mytilineos (11,69), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,669).

Σε αυτό το περιβάλλον (για τις μετοχές του Large Cap) έχει διευρυνθεί ο χώρος για τα Mid & Small Caps, με θεαματικές αποδόσεις και καταγραφή τοπικών υψηλών.

Πέραν των «κορυφών» για τις μετοχές των εταιρειών πληροφορικής, σειρά είχε η Δομική Κρήτης (0,38), για να ακολουθήσουν Avax (0,68), Ευρωσύμβουλοι (0,358), από μία ομάδα 64 μετοχών με θετικό πρόσημο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v