Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επαναφορά πάνω από τις 800 μονάδες

Η χθεσινή ανοδική αυτονόμηση έχει συνέχεια, με τους traders και επενδυτές να κινούνται προσεκτικά καθώς ενισχύονται οι διεθνείς αγορές, με το βλέμμα στις ΗΠΑ. Οδηγοί του θετικού βηματισμού, τραπεζικές μετοχές και blue chips. Ικανοποιητικές συναλλαγές.

Χρηματιστήριο: Επαναφορά πάνω από τις 800 μονάδες

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά εν αναμονή της ορκωμοσίας Μπάιντεν, επαναφορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών πάνω από τις 800 μονάδες.

Με την προσοχή στραμμένη στην Ουάσιγκτον, στην Ευρώπη, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο, οι αγοραστές έχουν προβάδισμα, προσβλέποντας σε αλλαγή των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Στα καθ' ημάς, η χθεσινή ανοδική αυτονόμηση έχει συνέχεια, με τους traders και επενδυτές να κινούνται προσεκτικά.

Εστιάζοντας σε τραπεζικές και blue chips, από τις πρώτες κιόλας εντολές φέρνουν τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 805 μονάδων. Με συναλλαγές αξίας 6,2 εκατ. στα πρώτα 30', με τον τραπεζικό κλάδο να αντιδρά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Επαναφορά υψηλότερα των 500, με τιμή εκκίνησης τις 498,65 και στήριξη στις 496,15 μονάδες, σε ημερήσιο για σήμερα.

Παράλληλα με τις τραπεζικές και τα «βαριά χαρτιά», με τον FTSE25 να συνεχίζει στις 1.930 μονάδες, απόλυτα συγχρονισμένος τεχνικά (σύμφωνα με τη μέτρηση που από νωρίς έχει «ανέβει» στον Εκηβόλο),
με τα «ισχυρά χέρια» να κάνουν διακριτή την παρουσία τους σε συγκεκριμένα blue chips.

Με τους long να έχουν ανακτήσει -από χθες- τον έλεγχο στα «βαριά», με εμφανή τη διάθεσή τους να τον διατηρήσουν και σήμερα, συντηρείται η μόχλευση σε ένα σημαντικό μέρος της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Στις 62/15 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στα πρώτα 40', ένας καλός λόγος για να ξεδιπλωθούν ακόμη περισσότερο οι βραχυπρόθεσμοι στα χαμηλότερα... ράφια του ταμπλό.

Στα 2,104 (3,35%) η μετοχή της Εθνικής, στα 13,09 (0,31%) του ΟΤΕ, στα 7,375 (0,68%) της ΔΕΗ, ενδεικτικές τιμές για μετοχές του δείκτη.

Και από τίτλους με θετική απόδοση, ξεχωρίζουν Κέκροψ, Ελαστρον, ΙντραΚάτ, Qual, Alumil, Attica Bank.

Λίγο πριν τις 12:00, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνονταν στα 13,12 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v