Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 800 μονάδες επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν αξιόλογα κέρδη. Ξεχωρίζουν ανοδικά Fourlis και ΕΥΔΑΠ. Στον αντίποδα, η Coca Cola με απώλειες βαραίνει την τάση. Περιορισμένος ο τζίρος.

Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Οριακά ανοδικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια των long παικτών να αναστρέψουν τη διορθωτική τάση.

Στις 793 μονάδες με 0,40% ο Γενικός Δείκτης, μετά από απώλειες τόσο την τελευταία εβδομάδα όσο και για το πρώτο 15νθήμερο του έτους. Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται για τον FTSE 25 και τον Δείκτη Τραπεζών, με τις τραπεζικές μετοχές να «ευθύνονται» για την πτωτική πορεία της αγοράς στα ίδια αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

Νωρίτερα ο FTSE 25 ήταν στις 1.890 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,42% και ο Δείκτης Τραπεζών στις 480 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,67%.

Σε χαμηλά επίπεδα η συναλλακτική δραστηριότητα και ο τζίρος, χαμηλότερα και σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας, ένδειξη πως οι επενδυτές παραμένουν «παγωμένοι» και επιφυλακτικοί, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η τάση στα διεθνή χρηματιστήρια.

Για τη Wall Street, ημέρα-κλειδί θεωρείται η Τετάρτη, οπότε θα ορκιστεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, για την Ευρώπη η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Σε τραπεζικές μετοχές αλλά και σε σηματωρούς της μεγάλης κεφαλαιοποίησης πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος τζίρος, ενώ περιορισμένης έκτασης «μόχλευση» καταγράφεται σε επιλεγμένα χαρτιά της μεσαίας κατηγορίας.

Από τις τραπεζικές, η Εθνική με άνοδο 1,47% είναι στο 1,9645 ευρώ και η Alpha Bank με 0,89% στο 0,8704 ευρώ.

Από τις μετοχές του Δείκτη, ο ΟΤΕ είναι στα 13,07 ευρώ, ο Μυτιληναίος στα 12,33 ευρώ, η ΔΕΗ στα 7,15 ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 10,95 ευρώ, η Motor Oil στα 12,80 ευρώ, η Coca Cola στα 25,67 ευρώ και η Ελλάκτωρ στο 1,593 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v