Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στο... ρελαντί ο Γενικός Δείκτης

Σταθεροποιητική κίνηση, με πάγωμα και των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο, λόγω και της αργίας στη Wall. Προβάδισμα πωλητών στη Eurobank, άνοδος για Alpha και Εθνική. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ΟΠΑΠ και Jumbo.

Χρηματιστήριο: Στο... ρελαντί ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήρια σε «πάγο», με ενδεικτική την αξία συναλλαγών, μόλις, 13,2 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εκ προοιμίου γνωστό πως η σημερινή συνεδρίαση θα ήταν μικρότερης συναλλακτικής δραστηριότητας/τζίρου από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο. Αργεί η Wall Street, μειώνεται έως και 50% η κίνηση στα ευρωπαϊκά, με τους επενδυτές να δίνουν προσοχή στην ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ μεθαύριο Τετάρτη.

Σε συσσώρευση η «αγορά των αγορών», με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων στο επίκεντρο να διαμορφώνει τάση σε επιμέρους εισηγμένες/μετοχές του S&P500. Στις 3.768,40 μονάδες η τελευταία τιμή, με απώλειες 0,82% σε εβδομαδιαίο αλλά οριακά θετική απόδοση 0,33% στο πρώτο 15νθήμερο του 2021.

Στη Φρανκφούρτη υποτονικό το κλίμα, με τη Γερμανία σε σκληρό «απαγορευτικό» και ο DAX στις 13.798 οριακά στο «πράσινο».

Στο ρελαντί η συνεδρίαση και στο ΧΑΑ, με τον Γενικό Δείκτη στο «πράσινο», μεν, σταθερά χαμηλότερα των 800 μονάδων, δε. Συνεδρίαση μη ενδεικτική των προθέσεων της πλειονότητας traders, επενδυτών, με τους ξένους εκτός αγοράς. Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν πως από Πέμπτη θα πρέπει να αναμένεται αναθέρμανση του ενδιαφέροντος και στην περίπτωση που ο οίκος Fitch βαθμολογήσει θετικά το outlook της οικονομίας μας, πιθανόν να ενεργοποιηθούν και αγορές από την πλευρά των funds.

Προσώρας, όμως, η όποια δραστηριότητα περιορίζεται σε Jumbo, ΟΠΑΠ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, Motor Oil, Mytilineos κ.α. με μετρημένες συναλλαγές από τους επενδυτές.

Μεγαλύτερη συναλλακτικότητα για τη μετοχή της Jumbo και με 2 πακέτα των 52 και 25 χιλιάδων τεμαχίων στα 13,52 και 13,50 ευρώ αντίστοιχα.

Στα 10,95 με αγοραστές ο ΟΠΑΠ, με την αγορά να προεξοφλεί το «άνοιγμα» και των πρακτορείων, σε εύλογο χρόνο.

Με μικρό προβάδισμα οι πωλητές στη Eurobank (0,5754), με πλεονέκτημα οι αγοραστές σε Alpha Βank (0,865), Εθνική (1,9425).

Με αγοραστές και σε Motor Oil (12,75), Mytilineos (12,34), Fourlis (3,985), OTE (13,14), Τέρνα Ενεργειακή (13,86).

Σε 43 μετοχές υπερισχύουν οι αγοραστές, σε 57 οι πωλητές. Χωρίς μεταβολή 74 μετοχές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v