Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό «άλμα» οδηγεί το Χρηματιστήριο υψηλότερα

Πάνω από το όριο των 800 μονάδων σταθερά ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο. Ξεχωρίζει η Alpha Bank με κέρδη σχεδόν 8%. Αξιόλογα κέρδη για Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΤΕ. Υποχωρούν Σαράντης, Ελλάκτωρ.

Τραπεζικό «άλμα» οδηγεί το Χρηματιστήριο υψηλότερα

Στο «πράσινο» τα futures στη Wall Street, ανοδικά τα ευρωπαϊκά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης συντηρείται σταθερά πάνω από τον στόχο των 804 μονάδων.

Η πτώση της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων σε συνδυασμό με την προεξόφληση ακόμη ενός πακέτου βοήθειας από την Ουάσιγκτον και η αδειοδότηση του εμβολίου της J&J έχουν επαναφέρει τους αγοραστές στη θέση του ανάλογου.

Από ανάλογη και στο ΧΑ, καθώς traders και επενδυτές ενεργούν από την προσυνεδρίαση κιόλας, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να αντιδρά έως τις 810,64, ξεκινώντας από 15 μονάδες χαμηλότερα.

Με αρκετά ικανοποιητική ροή εντολών, κυρίως σε τραπεζικά αλλά και χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον Δείκτη Τραπεζών έως τις 495,75 (από τις 475,71 μονάδες) και τον FTSE25 έως τις 1.942,01 (από τις 1.901,77), με την υπέρβαση των 467 να έχει κάνει τη διαφορά, ενισχύοντας τη θέση των αγοραστών. Κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα (σε ημερήσιο) και λίγο πιο πέρα, εάν ξεπεράσει και τις 509 μονάδες.

Σε Alpha Bank και Εθνική η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με ΟΠΑΠ και ΟΤΕ να ακολουθούν, κατά κάποιο τρόπο ως συνέχεια στις αγορές από τα μέσα και μετά της Παρασκευής.

Με Eurobank συμπληρώνεται η 5άδα, ενώ έπονται Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Jumbo, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Mytilineos, Viohalco, ΟΛΠ κ.α.

Στο επίκεντρο από τις τραπεζικές η Alpha Βank, με συνέχεια στις αγορές, απόρροια των ανακοινώσεων για τη συμφωνία με το DK. Στο 0,888 με αντίσταση στα 0,92-0,95 ευρώ η μετοχή, που «κλείνει» το discount σε σχέση με την Εθνική.

Στα 11,29 ο ΟΠΑΠ, στα 12,88 ο ΟΤΕ, στα 9,13 η ΔΕΗ. Και στα 8,73 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 11,76 η Motor Oil, στα 13,86 ευρώ η Jumbo.

Με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 82/29, με την αξία των συναλλαγών στα 39,8 εκατ. (με το 1,8 εκατ. μέσω πακέτων σε τίτλους των Τέρνα Ενεργειακής και ΟΛΠ).

Στις 14:30.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v