Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεχίζουν υψηλότερα οι τράπεζες

Με τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του οδηγού, η αναρρίχηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 830 μονάδες. Ξεχωρίζει η Πειραιώς και η Motor Oil από τα blue chips. Ποιες μετοχές κινούνται σε νέα υψηλά.

Χρηματιστήριο: Συνεχίζουν υψηλότερα οι τράπεζες

Mε το βλέμμα στη Νέα Υόρκη, οι αγοραστές ξεκίνησαν ανοδικά από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο.

Σε ανάλογο ρυθμό και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με πωλητές-αγοραστές εν μέσω «ομολόγων/πληθωρισμού» και νέου πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Με μεταβλητότητα η διακύμανση, για βασικούς δείκτες, μετοχές, με την αρνητική απόδοση για τα futures στη Wall Street να διευρύνεται, κάτι που επηρεάζει (κυρίως) τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές. Εκ προοιμίου γνωστό πως αυτές οι συνεδριάσεις απαιτούν αυξημένη προσοχή.

Πάνω από τις 14.000 στις 14.020 με 0,74% ο DAX, αλλά από 0,77% χαμηλότερα και τις 3.809 μονάδες τα συμβόλαια του S&P500.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο χρηματιστήριό μας, οι αγοραστές ξεκίνησαν από τις 825,79, για να ανέβουν σταδιακά προς τις 835 μονάδες, με ικανοποιητικό ρυθμό εντολών, συναλλαγές στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, κατανεμημένες σε τραπεζικούς τίτλους και blue chips-μετοχές σηματωρούς.

Αποτέλεσμα, η άνοδος κατά 1,85% για τον ΔΤΡ στις 535 και με 0,85% για τον FTSE25 στις 2.001 μονάδες, με την τεχνική προσέγγιση και των 3 κύριων δεικτών να ενισχύει το πλεονέκτημα των αγοραστών.

Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Motor Oil, ΔΕΗ, Εθνική, Eurobank, Viohalco, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos σε όλες με αγοραστές, για να φτάσουμε στην Jumbo με μικρή υπερίσχυση των πωλητών και να συνεχίσουν Coca Cola, Cenergy, Lamda Development, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΔΜΗΕ, Intracom, επίσης με αγοραστές.

Μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής, από τις τραπεζικές, για την Πειραιώς στο 0,803 με 2,69%, από τα blue chips, για τη Motor Oil στα 12,51 με 2,54%, ενώ στα 12,80 διαμορφώνεται ο ΟΤΕ, στα 9,19 η ΔΕΗ, στα 4,34 ευρώ η Viohalco.

Νέα «τοπικά υψηλά» για Εθνική, Viohalco, αλλά και Πλαίσιο, Ελαστρον, Intracom.

Βραχυπρόθεσμα, για τη συνέχεια της συνεδρίασης να συνεκτιμηθεί πως και για τους 3 κύριους δείκτες έχουν προσεγγισθεί σημαντικές -τεχνικά- ζώνες τιμών, γεγονός που δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει μερικό «κλείδωμα» θέσεων, προτού ακολουθήσει η επόμενη φάση της αγοράς.

Στις 55/19 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 99 χωρίς μεταβολή. Και με 6,08 εκατ. τζίρο, εκ των οποίων τα 2,21 εκατ. μέσω ενός πακέτου για 172.000 μτχ. του ΟΤΕ στα 12,84 ευρώ.

Αυτά με τη συμπλήρωση των πρώτων 30' της συνεδρίασης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v