Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγαίνουν οι άμυνες στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, με απορρόφηση της πρωινής προσφοράς και τις τραπεζικές μετοχές να γυρίζουν σε κέρδη. Σε νέα υψηλά ο τίτλος της Viohalco, δίνει τάση στις θυγατρικές. Πιέσεις για ΟΠΑΠ, Aegean.

Βγαίνουν οι άμυνες στο Χρηματιστήριο

Με προσοχή στην άμυνα το πρώτο 45' στη Φρανκφούρτη, με απορρόφηση προσφοράς 2,8 εκατ. στο 10λεπτο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η βελτιούμενη εικόνα των futures στη Wall Street συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στο να περιοριστεί έως τις 13.974 μονάδες η αρχική διόρθωση για τον DAX στη Φρανκφούρτη. Η ενεργοποίηση αγορών με αποτέλεσμα την επαναφορά του δείκτη πάνω από τις 14.000 μονάδες διευκόλυνε τους traders, στην Αθήνα, να απορροφήσουν την προσφορά που βγήκε από την αρχή της συνεδρίασης. Στο 1/5 της αξίας συναλλαγών, στο αντίστοιχο διάστημα, σε άνοδο δεικτών/μετοχών, με την πρώτη επιβεβαίωση της στήριξης να δίνει χώρο στους αγοραστές.

Εως τις 809,26 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου σε Alpha Bank, Εθνική, αλλά και ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Eurobank, Πειραιώς να ακολουθούν.

Το γεγονός πως στο πρώτο σημαντικό 15λεπτο η προσφορά ήταν πολύ λιγότερη από την αντίστοιχη χθεσινή ζήτηση αποτυπώθηκε στο ταμπλό. Με τον ΔΤΡ από τις 508,95 στις 516,19 και σημείο στήριξης/αναφοράς (σε ημερήσιο) τις 505-500 μονάδες.

Εως τις 1.944 ο FTSE25, με τη Viohalco να ξεχωρίζει από τις πρώτες κιόλας εντολές. Η ένταξή της στους δείκτες STOXX, όπως από νωρίς σημείωνε ο Στέφανος Κοτζαμάνης, είχε ως αποτέλεσμα την εισροή εντολών από τα 4,04 έως τα 4,22 ευρώ.

Νέο υψηλό για τη ναυαρχίδα του ομίλου, που εύλογα δημιουργεί τάση και για τις θυγατρικές ElvalHalcor, Cenergy. Με τη Viohalco έως 3,25% υψηλότερα λειτούργησε υπέρ των long και σε άλλους τίτλους του δείκτη. Ενδεικτική η αύξηση των συναλλαγών και στη ΔΕΗ, πιθανότατα στη λογική της προεξόφλησης ενόψει αλλαγών στους δείκτες FTSE/Russell.

Στα 8,88 ευρώ η ΔΕΗ, στα 2,435 ο ΑΔΜΗΕ. Στα 12,44 επίσης με αγοραστές η Τέρνα Ενεργειακή, που ευνοείται και αυτή από τις αλλαγές στους FTSE/Russell, με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 8,84 ευρώ.

Σε θετικό έδαφος ο ΓΔ, με Εθνική, Αlpha Bank και Πειραιώς να «γυρίζουν» με αγοραστές στα 2,26, το 0,939 και το 0,8398 ευρώ αντίστοιχα.

Σε επαναφορά και η Eurobank, στο 0,6582 ευρώ.

Με τον τραπεζικό κλάδο να περνά σε θετικό έδαφος άλλαξε και η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 34/27.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v