Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 2.000 μονάδες ο FT 25

Με αγοραστές σε τράπεζες και blue chips η επαναφορά του Γενικού Δείκτη σε επίπεδα άνω των 830 μονάδων. Νέα υψηλά για Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ElvalHalcor. Ξεχωρίζει ανοδικά η Jumbo, υποχωρεί ο τίτλος της Aegean.

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 2.000 μονάδες ο FT 25

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, σε ισχυρή ανοδική αντίδραση παραπέμπουν τα futures στη Wall Street,
και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές είναι αυτοί που οδηγούν την αγορά προς τις 840 μονάδες.

Με αυξημένες μεν συναλλαγές αλλά με πλήθος πακέτων, δε, από το άνοιγμα, traders και επενδυτές δείχνουν να λαβαίνουν, αναδιατάσσουν θέσεις σε συγκεκριμένες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σήμερα, σειρά έχει η Jumbo, με 6 πακέτα να αλλάζουν χέρια από νωρίς, συνολικής αξίας 5,52 εκατ., με τη συνολική να πλησιάζει τα 8 εκατ.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως εδώ και καιρό και από χαμηλότερες θέσεις «χτίζονται» μετοχικές συμμετοχές σε επιλεγμένα blue chips, προφανώς προσβλέποντας σε διαμόρφωση υψηλότερων τιμών, σε αυξημένες διανομές κεφαλαίων κ.λπ. ενεργειών ικανών να προσελκύσουν πιο μεσοπρόθεσμο χρήμα.

Μάλιστα, ως ενδεικτική θεωρούν την περίπτωση του MFS, που τελευταία εμφανίστηκε με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στο μ.κ. του ΟΤΕ. Προφανές το fund, με έδρα τη Μασαχουσέτη, ένα από τα παλαιότερα στη διαχείριση κεφαλαίων στις ΗΠΑ, ήταν εκ των βασικών αγοραστών στη συσσώρευση εβδομάδων της μετοχής, με σημείο αναφοράς τα 12-12,20 ευρώ. Στα 12,70 ευρώ, νωρίτερα, στο ταμπλό η μετοχή του Οργανισμού.

Με αγοραστές στην πλειονότητα των βαριών χαρτιών, ο FTSE25 επανέρχεται πάνω από την περιοχή-όριο των 2.000 μονάδων, συνεπικουρούμενος από τραπεζικά χαρτιά, με τον ΔΤΡ στο εύρος των 527-534 μονάδων.

Πέραν της Jumbo, οι συναλλαγές της οποίας γίνονται στα 14,70-15,12 ευρώ, συγκριτικά ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα σημειώνεται για τίτλους των ΟΤΕ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ, Mytilineos, Eurobank, Sarantis, Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Fourlis, Τέρνα Ενεργειακή, σε όλες ανεξαιρέτως με υπερίσχυση των αγοραστών.

Αλλωστε στο 58/16 η σχέση αγοραστών/πωλητών, με νέα υψηλά για τίτλους των Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ElvalHalcor.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v