«Γκαζώνει» το Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 870 μονάδες, με κέρδη σχεδόν 2% για τον Γενικό Δείκτη. Στο πράσινο η πλειοψηφία των blue chips, άνοδος για τις τράπεζες, μεταβλητότητα στην Πειραιώς. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΕΛΠΕ, Motor Oil, Lamda, ΕΥΔΑΠ, Titan.

«Γκαζώνει» το Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο τα κύρια ευρωπαϊκά, μειώνεται το discount για τα futures στη Wall Street.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι αγοραστές έχουν, από την αρχή της συνεδρίασης, τον έλεγχο της αγοράς, με αποτέλεσμα την υπεραπόδoσή της έναντι Φρανκφούρτης, Μιλάνου κ.α.

Από τις 855 μονάδες -χαμηλή ημέρας- για τον ΓΔ η τάση είναι εμφανώς long, με τις 866 μονάδες κοντινή αντίσταση, που θα πρέπει να κατοχυρωθεί -σε κλείσιμο- ούτως ώστε να είναι ενεργό το ανοδικό ενδεχόμενό μας.

Ικανοποιητικές ως προς την κατανομή/έκτασή τους (περισσότερο) και δευτερευόντως ως προς το μέγεθός τους οι συναλλαγές/τζίρος καθώς περιλαμβάνουν ένα ευρύ μέρος εισηγμένων/μετοχών από τον FTSE25, FTMidCap αλλά και -αναλογικά- τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Προφανώς και οι αναφορές του πρωθυπουργού στην εισαγωγική τοποθέτηση του, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έχουν θετικό αντίκτυπο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται σε 160 δράσεις, που αφορούν επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις με ενεργότατη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Σημαντικό μέρος θα «περάσει» μέσω τραπεζών και εξίσου σημαντικό θα αφορά τις εισηγμένες.

Με το καλό, λοιπόν, να πάρουν μπροστά αυτά τα προγράμματα, με το Βερολίνο να «κρατά» και τον τελευταίο λόγο.

Στην περιοχή των 555-560 μονάδων ο ΔΤΡ, ένα «κλείσιμο» πάνω από τις 566-570 χρειάζονται οι long, μεθαύριο Τετάρτη, για να κάνουν καλή εκκίνηση για τον Απρίλιο.

Στις 2.090-2.100 μονάδες ο FTSE25 με ξεκάθαρα long τάση, με τις εισροές κεφαλαίων από την πλευρά των «ισχυρών χεριών» να συνεχίζεται στοχευμένα.

Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η μεγαλύτερη δραστηριότητα (συμπεριλαμβανομένου του πακέτου για 1,9 εκατ. μτχ. στα 11,20 ευρώ, συνολικής αξίας 21,28 εκατ., πέρασε στις 14:01).

Σε Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Mytilineos, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Lamda Development, όλες με αγοραστές, με την Πειραιώς να ακολουθεί κάνοντας την εξαίρεση, με πωλητές, για να συνεχισθεί η αντίδραση των αγοραστών σε τίτλους των ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco, TITAN, Intracom, Coca Cola, Πλαστικά Θράκης κ.α., από ένα πλήθος 73 μετοχών με θετικό πρόσημο. Εναντι 39 με αρνητικό.

Και μεγαλύτερη απόδοση από τις μετοχές του δείκτη για ΕΥΔΑΠ (7,16%), με την αγορά να προεξοφλεί επιστροφή κεφαλαίου, ΕΛΠΕ (5,45%), Lamda (4,06% ),ΤΙΤΑΝ (3,74%), Motor Oil (3,57%) κ.α.

IntraKat, Intracom, Attica Bank, Πλαστικά Θράκης, Ικτίνος, ΕΥΑΘ, ξεχωρίζουν από τους τίτλους του FTMidCap.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v