Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με ΕΤΕ-Alpha βλέπει τις 900 μονάδες

Σε νέα υψηλά έτους ο Γενικός Δείκτης, με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο παρά τη συνεχιζόμενη αδυναμία της Πειραιώς. Αυξάνονται οι συναλλαγές και στα blue chips, ξεχωρίζουν ΤΕΝΕΡΓ και ΕΛΠΕ, κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. για ElvalHalcor.

Χρηματιστήριο: Με ΕΤΕ-Alpha βλέπει τις 900 μονάδες

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, από λίγο χαμηλότερα τα futures στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο
Αθηνών υπεραπόδοση και επαναφορά σε επίπεδα τιμών Ιανουαρίου 2020.

Πλήρης απεγκλωβισμός από την όλη διορθωτική περίοδο της αγοράς (Μάρτιος 2020), εξέλιξη που όχι μόνο απελευθερώνει επενδυτικά κεφάλαια αλλά ενεργοποιεί περισσότερα, με αποτέλεσμα για τον Γενικό Δείκτη να επιτυγχάνεται ο στόχος των 900 μονάδων.

Ανοδος με αυξημένες συναλλαγές, ανάλογο τζίρο, με 28 μετοχές σε «υψηλά», με την αποτίμηση των εισηγμένων να υπερβαίνει το όριο των 60 δισ. και τον αριθμό των εισηγμένων με χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη του ενός δισ. ευρώ να ενισχύεται με μία ακόμη. Η 18η των billionaires είναι η ElvalHalcor, με αποτίμηση οριακά πάνω από το 1 δισ., με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο για τον όμιλο όσο και για την αγορά ευρύτερα.

Στις 926,88 μονάδες για τον ΓΔ ήταν η «τοπική κορυφή» (Φεβρουάριος 2020), εκ των πραγμάτων σημαντική αντίσταση και σημείο αναφοράς, πλέον, για τη μεσοπρόθεσμη τάση. Γι' αυτό και η ευρύτερη περιοχή από τις 900 (παρά...) μονάδες μέχρι την «κορυφή Φεβρουαρίου» χρήζει προσοχής, καθώς μπορεί (επιβάλλεται, καλύτερα) να ενεργοποιήσει πωλήσεις, συνακόλουθα διορθώσεις.

Στα υπόψη μέχρις ότου επιβεβαιωθούν οι στηρίξεις, που φτάνουν έως τις 886 μονάδες.

Προσώρας, ο τραπεζικός κλάδος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος, κεφαλαίων, αλλά σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil αυξάνονται οι συναλλαγές, στις περισσότερες προερχόμενες από την πλευρά των αγοραστών.

Επαναφορά υψηλότερα των 14 ευρώ για τον ΟΤΕ, με τα ξένα σπίτια να (ξανα)αρχίζουν να βλέπουν τον Οργανισμό. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτό της συνέχισης υψηλότερα, με τα 14 ευρώ να αποτελούν -για τη συνέχεια- στήριξη (από αντίσταση).

Στα 12,18 ευρώ ο ΟΠΑΠ (ευνοείται από την επαναλειτουργία του δικτύου καταστημάτων), στα 14,36 η Mytilineos (το απόλυτο green energy play), στα 12,66 η Τέρνα Ενεργειακή (μετά και την επιβεβαίωση των πληροφοριών, για είσοδο της πλευράς Μαρινάκη στο μ.κ.), στα 13,65 η Motor Oil με «βλέψεις» για υπέρβαση των 14 ευρώ κ.α.

ElvalHalcor, Πλαστικά Θράκης, Cenergy, Intracom, Quest, Avax, Autohellas κ.α. εκπροσωπούν επάξια τη «μεσαία» κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένες από την εισροή σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων. Και με τον αριθμό τους από συνεδρίαση σε συνεδρίαση να αυξάνεται.

Στις 60/46 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τον τζίρο -λίγο μετά τις 14:20- να πλησιάζει τα 50 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v