Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με αβαντάζ παίζουν οι αγοραστές

Κέρδη στο ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Ξεκάθαρα long η τάση για τον FT 25, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις επιχειρηματικές εξελίξεις και τις συμφωνίες δισεκατομμυρίων. Οι κινήσεις στις αγορές, οι τράπεζες και το μέτωπο της Πειραιώς.

Χρηματιστήριο: Με αβαντάζ παίζουν οι αγοραστές

Με πλεονέκτημα των αγοραστών ξεκινά η εβδομάδα.

Από τις 4.128 μονάδες για τον S&P500, από τις 15.234 για τον DAX. Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον ΓΔ στις 891,61 μονάδες, τον FTSE25 στις 2.156,14, τον ΔΤΡ στις 582,41 και στις 1.289,50 μονάδες για τον FTMidCap.

Με αυξημένες συναλλαγές, η νέα άνοδος στο χρηματιστήριο, με τζίρο σταθερά μεγαλύτερο των 80 εκατ. και τις εξελίξεις σε πολλά επιχειρηματικά, επενδυτικά μέτωπα να «τρέχουν», ενισχύοντας την εκτίμηση πως (και) λόγω πανδημίας, λόγω Covid-19, διαμορφώνεται ένα σκηνικό διαφορετικό, με ισχυρότερους παίκτες, νέες εμφανίσεις, ετερόκλητες συμμαχίες. Τα όσα έχουν -ήδη- δρομολογηθεί θα συναπαρτίσουν την «επόμενη ημέρα» και για την εγχώρια επιχειρηματικότητα.

Οι βάσεις έχουν τεθεί ήδη από τον κομβικό κλάδο των τραπεζών και εκτείνονται σε νευραλγικούς κλάδους, όπου δρομολογούνται συμφωνίες δισεκατομμυρίων.

Η Πειραιώς είναι το πρώτο μέτωπο που «κλείνει» στον κλάδο, με την αναπόφευκτη (όπως τη χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας) αμκ να έχει οδηγήσει, τελευταία, και στο παζάρι για τη δομή της αύξησης-anchor ivestor, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αναστασίας Παπαϊωάννου.

«Καυτός» ο κλάδος της ενέργειας, με την Αθηνά Καλαϊτζόγλου να εστιάζει στις ηλεκτρικές συνδέσεις που ανατρέπουν το τοπίο.

Παράλληλα «τρέχουν» τα νέα σε επιχειρηματικό επίπεδο. Η ΕΥΔΑΠ «κλείνει» την πολυετή εκκρεμότητα-διαφορά με το Δημόσιο, με τον Χρήστο Κίτσιο να υπολογίζει σε 12-13 εκατ. κέρδη ετησίως, με την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Η Σοφία Εμμανουήλ επικεντρώνεται στα σχέδια της Sarantis για εξαγορές και περαιτέρω μεγέθυνση.

Με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων να συνεχίζεται, traders και επενδυτές έχουν επιπλέον στοιχεία για τις επιλογές τους. Νωρίτερα ανακοίνωσαν τα Πλαστικά Θράκης, ακολουθεί η Aegean και έπεται συνέχεια με την παρουσίαση των ΟΠΑΠ, Jumbo, στην Ενωση Θεσμικών, την Πέμπτη.

Αυτά θα μας πάνε μέχρι την Παρασκευή, ημέρα λήξης μηνός Απριλίου στα Παράγωγα.

Τεχνικά, για τον ΔΤΡ με στήριξη στις 570 μονάδες, ενδεχόμενη υπέρβαση των 588 θα ενίσχυε την αντίδραση προς τις 611 και 640 μονάδες.

Αντίστοιχα, για τον FTSE25, όσο κυμαίνεται πάνω από τις 2.082 η τάση είναι ξεκάθαρα long, με στόχευση υψηλότερα των 2.180 σε πρώτη φάση.

Τις κινήσεις των long θα διευκόλυνε η συντήρηση του S&P500 πάνω από τις 4.100 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v