Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποια blue chips έχουν «ρεύμα»

Επανέρχεται στις 900 μονάδες με οριακά κέρδη ο Γενικός Δείκτης. Η παγιοποίηση του τζίρου σε επίπεδα άνω των 80 εκατ. και οι διαθέσεις για κλείδωμα κερδοφόρων θέσεων. Σε long τάση οι τρεις τράπεζες, υπό πίεση η Πειραιώς.

Χρηματιστήριο: Ποια blue chips έχουν «ρεύμα»

Προσεκτική διόρθωση στη Νέα Υόρκη, μεικτά πρόσημα στην Ασία, σε αναμονή Φρανκφούρτη, Παρίσι και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μία πρώτη διερευνητική κίνηση των επενδυτών, της περιοχής άνω των 900 μονάδων.

«Κλείσιμο» για τον ΓΔ στις 897,55 μονάδες, τον FTSE25 στις 2.173,32, τον ΔΤΡ στις 594,77 και στις 1.288,71 μονάδες για τον FTMidCap.

Στα 88,283 εκατ. η αξία των συναλλαγών, δείχνει να σταθεροποιείται πάνω από τα 80 εκατ. (κατά μέσο όρο, τις τελευταίες εβδομάδες), εξέλιξη που παραπέμπει στην ενεργοποίηση περισσότερων traders, επενδυτών, στην προσέλκυση περισσότερων κεφαλαίων, δημιουργώντας προϋποθέσεις συντήρησης της μόχλευσης.

Τάση που διατηρεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν οι long, οι οποίοι όμως προσέχουν την ευρύτερη περιοχή των 900-915 μονάδων, που «δικαιολογεί» κατοχύρωση μέρους υπεραξιών, διόρθωση με ελάχιστο όριο/στήριξη στις 886 μονάδες.

Σημείο αναφοράς για τους βραχυπρόθεσμους η Παρασκευή, ημέρα λήξης της απλής σειράς μηνός Απριλίου στα Παράγωγα, με το premium να διατηρείται και στη χθεσινή συνεδρίαση, αν και μικρότερο σε σχέση με την Παρασκευή.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με Eurobank, ETE, Alpha Bank σε long τάση, και την Πειραιώς υπό πίεση, ενόσω προχωρά η διαδικασία για την ΑΜΚ. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν την αναστολή για το reverse split, ενώ η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες στο -5%. 

Επιμέρους επιχειρηματικές ενέργειες, οικονομικά αποτελέσματα, συμφωνίες και προεξόφληση συντηρούν το κλίμα για τα blue chips αλλά και επιλεγμένα mid caps, με ΟΠΑΠ, Mytilineos, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ να ξεχωρίζουν από την πρώτη ομάδα, ElvalHalcor, Πλαστικά Θράκης, Autohellas κ.α. από τη δεύτερη.

Ζητούμενη, για σήμερα, η επιβεβαίωση σε «κλείσιμο» των στηρίξεων και βλέπουμε.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v