Ξαναβλέπει τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 890 μονάδες, με κέρδη άνω του 2%, ο Γενικός Δείκτης. Ανοδικά ο τίτλος της Πειραιώς, ξεχωρίζει η Alpha Bank αλλά και Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΕΛΠΕ, Viohalco. Διευκολύνει τις κινήσεις των long η Coca Cola.

Ξαναβλέπει τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Σε άνοδο τα ευρωπαϊκά, παρά την οριακή κλίση των futures στη Wall Street.

Προς τις 15.300 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη, με φορά προς τις 900 μονάδες, ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με ενθαρρυντικές ενδείξεις για τους αγοραστές και συνεχίζει σταθερά
σε θετικό έδαφος. Από τα μέχρι τώρα κύρια χαρακτηριστικά η διάχυση ενδιαφέροντος, ρευστότητας και ανόδου σε ένα διευρυνόμενο μέρος της αγοράς, τάση που μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση περισσότερων traders, επενδυτών.

Με τη ροή συναλλαγών σε σταθερά ικανοποιητικό ρυθμό, ανεβάζοντας τη συναλλακτικότητα/τζίρους σε πλειάδα μετοχών. Αποτέλεσμα; Η υπερίσχυση των αγοραστών σε 80 μετοχές έναντι 33 που πλεονεκτούν οι πωλητές.

Σταθερά στις 3 τραπεζικές ο μεγαλύτερος τζίρος, με πρώτη την Alpha Bank (1,202 ευρώ) και Εθνική (2,584), Eurobank (0,7848) να ακολουθούν.

Ενδεικτική της εστίασης (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων, το γεγονός πως -νωρίτερα- σε συναλλαγές 26,8 εκατ. μετοχών, στην Alpha Bank είχαν πραγματοποιηθεί 11,9 εκατ., στην Εθνική 2,4 και 6,2 εκατ. τμχ. στη Eurobank.

Οπως σημειώναμε στα προηγούμενα σχόλια, τα νεότερα από το μέτωπο της αμκ της Πειραιώς είναι η αφορμή για να «ξεκλειδώσουν» αγορές από funds και «ισχυρά χέρια».

Επαναφορά προς τις 600 μονάδες για τον ΔΤΡ με άνοδο 3,26%, υπεραποδίδοντας έναντι του FTSE25 που αντιδρά με 2,20% στις 2.168 μονάδες.

Απόλυτος συγχρονισμός σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, συνακόλουθα για επιλεγμένα mid caps αλλά και χαμηλότερων κατηγοριών.

Σε μόλις 3 από τις 25 του δείκτη, οι πωλητές πιέζουν χαμηλότερα: οριακά για τη ΔΕΗ στα 9,15 ευρώ, για τον ΟΛΠ στα 20,75 και για την Τέρνα Ενεργειακή στα 12,40 ευρώ.

Ποσοστό μεταβολής μεγαλύτερο του 4% για ΤΙΤΑΝ, Alpha Bank, Viohalco, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ειδικότερα στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι εντολές είναι από την πλευρά των αγοραστών -από το 1,25 ευρώ-, οι οποίοι στη διάρκεια της γ.σ. έφθασαν έως το 1,35 (8,61%).

Ανάλογη εικόνα και στα mid caps, με AVAX, Intracom, MIG, Ικτίνος να ενισχύονται με πάνω από 4%, ενώ και οι 20 μετοχές του FTMidCap είναι στο συν.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v