Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευσης συνέχεια στο Χρηματιστήριο

Στο όριο των 880 μονάδων διατηρείται ο Γενικός Δείκτης, με χαρακτηριστικό της συνεδρίασης την ένδεια... τζίρου. Η Coca Cola σε ρόλο εξισορροπιστή με άνοδο 1,5%, πιέσεις για Viohalco, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια.

Συσσώρευσης συνέχεια στο Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά, καθώς «γυρίζουν» τα futures στη Wall Street.

Συνακόλουθα ανταποκρίνονται οι επενδυτές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που εξαρχής είχαν επιδείξει -συγκριτικά- ψυχραιμότερη στάση, με αποτέλεσμα η διόρθωση να μην ξεπεράσει -ει μη μόνον οριακά- το εύρος των 880 μονάδων.

Παραμένει μετριότατος ο τζίρος, ακόμη λιγότερος σε σχέση και με τη χθεσινή συνεδρίαση, με ενδεικτικό το γεγονός πως λίγο πριν τις 14:00 δεν είχε ξεπεράσει -καν- τα 10 (!) εκατ. ευρώ.

Με μόλις 37 εκατ. αξία συναλλαγών χθες, με μόλις 10 εκατ. νωρίτερα, επιβεβαιώνονται τόσο η «ρηχότητα» της αγοράς μας όσο και η «στεγνότητα» από την πλευρά των πωλητών. Χιλιοειπωμένα αυτά, ωστόσο, καθημερινότητα της αγοράς μας, περιορίζοντας αισθητά τα όποια περιθώρια επιλογών/κινήσεων από traders και επενδυτές.
Μάλιστα χρηματιστές έδιναν μεγαλύτερη προσοχή στις τοποθετήσεις των ομιλητών στη διημερίδα του «Κύκλου Ιδεών» παρά στη ροή της συνεδρίασης, που έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η ενεργειακή κρίση, πρώτη εκ των πολλών που έρχονται σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, με τον ισχυρό επιχειρηματικό παράγοντα να προειδοποιεί -για δεύτερη φορά- σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αφορμή το νέο «εκρηκτικό» περιβάλλον στην ενέργεια.

Στα διαδικαστικά της συνεδρίασης, στις 880 μονάδες δίνεται μία «μάχη» πωλητών vs αγοραστών, αν και αμφότερες οι πλευρές δεν δείχνουν ιδιαίτερα διατεθειμένες να προσδώσουν δυναμική στην τάση, είτε για σημαντικά χαμηλότερα είτε για αισθητά υψηλότερα.

Γνωστό το εύρος διακύμανσης, μεταξύ 870 έως 910 μονάδων, σε μία ατελέσφορη -μέχρι τώρα- συσσώρευση.
Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση για τον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ πέριξ των 560 μονάδων, σε συγκριτικά καλύτερη θέση από τον FTSE25.

Από τον κλάδο, σήμερα είναι η σειρά για τη Eurobank να κινηθεί με αγοραστές, στο 0,8484 (0,40%).

Από τις μετοχές του δείκτη, η Coca Cola στα 28,42 (1,07%) λειτουργεί αντισταθμιστικά για τον δείκτη. Με τον ΟΤΕ στα 15,85 (-0,31%), τη ΔΕΗ στα 8,66 (-0,69%), τον ΟΠΑΠ στα 13,37 (-0,22%) και τη Motor Oil στα 14,22 (-0,42%), Mytilineos στα 14,76 (-0,54%).

Με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 31/67, με 66 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v