Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγγίζει τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα για τον Γενικό Δείκτη, με τους αγοραστές να ποντάρουν στις τράπεζες. Ξεχωρίζει σε νέα τοπικά υψηλά η Eurobank, τζίρος στην Alpha. Κέρδη για Motor Oil, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΓΕΚ Τέρνα.

Αγγίζει τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Με οριακά θετικό πρόσημο, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκριτικά ικανοποιητική η συναλλακτική δραστηριότητα (*), διακύμανση δεικτών κοντά σε εβδομαδιαίες αντιστάσεις, με ενεργή παρουσία «ισχυρών χεριών» σε τραπεζικές και συγκεκριμένα blue chips.

Κινητικότητα στις τραπεζικές, στον κλάδο-κλειδί για τη διαμόρφωση της τάσης με τη Eurobank να συνεχίζει να συγκεντρώνει ενδιαφέρον και ρευστότητα. Αποτέλεσμα η νέα βελτίωση για τον κλαδικό δείκτη προς τις 580 μονάδες, με τη Eurobank σε νέα τοπικά υψηλά (52 εβδομάδων), με ισχυρές εντολές έως το 0,89 ευρώ. Ικανοποιητικές συναλλαγές και στη μετοχή της Alpha Bank, με τους αγοραστές στο 1,1345 ευρώ και στόχευση προς το 1,384 ευρώ.

Με τον ΔΤΡ στις 577, ο FTSE25 διαμορφώνεται στις 2.170, έχοντας ως βάση τις 2.158 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης στις 897 με χαμηλό, στην αρχή της συνεδρίασης, τις 893,61 μονάδες.

Στην περίπτωση που οι αναφερόμενες χαμηλές τιμές επιβεβαιωθούν ως στηρίξεις (σε ημερήσιο), τότε οι long πολύ πιθανά να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Γνώμονάς μας οι τιμές/αντιστάσεις που έχουν αναφερθεί αναλυτικά από νωρίς στον Εκηβόλο.

Σε ΟΤΕ, Alpha Βank, Eurobank, οι πρώτες τρεις συναλλακτικά, με Εθνική, Motor Oil επίσης με αγοραστές να συγκροτούν την 5άδα. Και τις ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, Coca Cola, Mytilineos να πλαισιώνουν την πρώτη 10άδα.

Στα 14,68 ευρώ η μετοχή της ΜΟΗ, με στόχευση προς τα 15,03 ευρώ, στα 15,04 της Mytilineos, στα 9,78 της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στις 3 με εντολές, από την πλευρά των αγοραστών.

Υπέρ των αγοραστών και η σχέση ανοδικών (55) έναντι πτωτικών (37), με μεγαλύτερο θετικό πρόσημο για CairoMezz, Attica Συμμετοχών, Δρομέας, Intracom κ.α.

(*) στα 8,9 εκατ., με ένα πακέτο για 1.000.000 μτχ. της Eurobank στο 0,895 ευρώ, στις 11:25.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v