Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση σημειωτόν στο Χρηματιστήριο

Αναιμική προσπάθεια ανόδου στην εγχώρια αγορά, με χαμηλό τζίρο. Σε τράπεζες και blue chips οι περισσότερες συναλλαγές και σε ορισμένα mid caps. Στα παράγωγα, λήξη της απλής σειράς μηνός, με συγκριτικά αυξημένο ενδιαφέρον και λόγω ΔΕΗ.

Κίνηση σημειωτόν στο Χρηματιστήριο

Σε οριακά θετικό έδαφος τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακόμη πιο υψηλά παραπέμπουν τα futures στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι long έχουν ακόμη μία ευκαιρία στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν την αγορά πάνω από τις 900 μονάδες.

Στις 15.472 (0,07%) ο DAX, από 0,25% υψηλότερα και τις 4.437 μονάδες τα futures του S&P500.
Στο χρηματιστήριό μας, η συνεδρίαση ξεκίνησε με υποτονικό ρυθμό, μέτριες συναλλαγές, καθώς βραχυπρόθεσμοι παίκτες και επενδυτές δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Wall Street.

Για ακόμη μία, πολλοστή, συνεδρίαση οι ενεργοί κωδικοί παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ενδεικτικό το ότι οι πρώτες εντολές που δόθηκαν στο σύστημα (10:25-10:30) δεν ξεπερνούσαν, καν, τις εκατό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη στασιμότητα της αγοράς.

Στα 3,6 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11:15, χωρίς ιδιαίτερη διαφοροποίηση από τη σχετική κατάταξη των προηγούμενων ημερών. Σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών/τζίρων και συγκεκριμένων mid caps, με την ΚΡΙ-ΚΡΙ να εκπροσωπεί -σήμερα- την κατηγορία.

Από τις 890,79 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, λίγες μονάδες πιο πάνω και τις 896 να είναι ένα -ελάχιστο- σημείο που θα πρέπει να υπερβεί, προκειμένου να έχει πιθανότητες το ενδεχόμενο συνέχισης προς τις 905 μονάδες. Με σημειωτόν, για τους βασικούς δείκτες, με τον ΔΤΡ στις 561,70 (0,74%) και τον FTSE25 στις 2.154,03 (0,26%).

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, τρίτη Παρασκευή για τον Οκτώβριο και λήξη της απλής σειράς μηνός στα Παράγωγα.

Παρότι στις προηγούμενες δύο λήξεις (η τελευταία μάλιστα τριπλή/triple witching), η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν περιορισμένη, η τρέχουσα (λήξη) παρουσιάζει ενδιαφέρον (και) λόγω ΔΕΗ.

Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γ.σ., με την αγορά να περιμένει κάτι πιο σαφές για τους όρους της αμκ της Επιχείρησης.

Στα 8,905 (0,06%) η μετοχή, ελάχιστα τα Συμβόλαια (μόλις 29 με οριακό premium), με την επικείμενη αύξηση να «τραβά» ρευστότητα/κεφάλαια από την αγορά. Κυρίως από την πλευρά των εγχώριων διαχειριστών, θεσμικών.

Σε ΟΤΕ (15,76), Εθνική (2,508) και Alpha Bank (1,135) η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με αγορές. Οπως επίσης σε Mytilineos (14,90), Motor Oil (14,30), TITAN (15,08) κ.α.

Στην περιοχή των 1.420 μονάδων ο FTMidCap, με άνοδο για τίτλους των Πλαίσιο, Πλαστικά Θράκης, ΕΥΑΘ, Fourlis, Profile, Ευρωπαϊκή Πίστη, Quest.

Στις 48/35, με 78 μετοχές χωρίς μεταβολή, την πρώτη ώρα συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v