Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίρνουν κεφάλι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, που υποχωρεί προς τις 900 μονάδες εν μέσω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές. Αρνητικό γύρισμα για τράπεζες, πιέσεις σε Coca Cola, ΔΕΗ, μεγαλύτερες στην Jumbo.

Παίρνουν κεφάλι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Οριακές απώλειες στα ευρωπαϊκά, με την προσοχή και στη Wall Street.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι πωλητές έχουν, από την αρχή της συνεδρίασης, μικρό προβάδισμα που σταδιακά διευρύνουν, με συνέπεια για τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζεται η περιοχή των 900 μονάδων.

Στη Νέα Υόρκη οι επενδυτές ενεργούν με γνώμονα και τα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς σήμερα ανακοινώνουν AT&T, Intel, Snap και αύριο -όπως μας θυμίζει ο Μάνος Χατζηδάκης-, η American Express (και Δευτέρα η Facebook) κ.α.

Στην Αθήνα, εξελίσσεται ελεγχόμενη μερική κατοχύρωση θέσεων, διαδικασία που παράγοντες της αγοράς αποδίδουν (και) στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Αποτέλεσμα, η διόρθωση του Δείκτη Τραπεζών προς τις 585 μονάδες και του FTSE25 έως τις 2.185, δηλαδή προς τις βραχυπρόθεσμες (εβδομαδιαίες) στηρίξεις, που εξαρχής (στο προσυνεδριακό) είχαν οριοθετηθεί.

Με την αξία συναλλαγών στα 20 εκατ., με μόλις 1,20 εκατ. σε προσυμφωνημένες συναλλαγές -μόλις, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση-, εστιασμένες σε Eurobank, OTE, Alpha Bank, ΔΕΗ, Jumbo, ETE, Πειραιώς, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή κ.α. Σε όλες, πλην Εθνικής, υπερτερούν λιγότερο ή περισσότερο οι πωλητές, σε μία εύλογη προσπάθεια να κατοχυρωθούν θέσεις και ενόψει της αυριανής, τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας. Εξέλιξη που αφορά περισσότερο θεσμικούς παίκτες και εγχώριους διαχειριστές.

Στις 36/66 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, επίσης ενδεικτική του κλίματος που διαμορφωνόταν μέχρι νωρίτερα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v