Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί προς τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Εντείνονται οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, ακολουθώντας την τάση στις διεθνείς αγορές. Καλύτερη συμπεριφορά δείχνουν οι τράπεζες, με αγοραστές σε Alpha και Εθνική. Πιέσεις στο ταμπλό για Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Υποχωρεί προς τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Εισαγόμενες από τις αγορές της Ασίας πιέσεις στις ευρωπαϊκές, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να ακολουθεί.

Διόρθωση σε Σαγκάη, Τόκιο λόγω Evergrande, αν και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η χορήγηση νέας παράτασης -3 μηνών- για την πληρωμή ενός από τα ομόλογα του κινεζικού κολοσσού, με πωλήσεις σε Φρανκφούρτη, Παρίσι που στη συνέχεια περιορίσθηκαν, με αποτέλεσμα να μαζευτούν οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες.

Αυτό σε ικανό βαθμό συνέβαλε στο να περιορισθούν οι εντολές πώλησης που πέρασαν στο σύστημα μετά τις 10:25,για να ανοίξει η συνεδρίαση από τις 908,44 μονάδες. Με συναλλαγές 3,9 εκατ. λίγο πριν τις 11:00, η προσφορά δείχνει -προσώρας- ελεγχόμενη, ενεργοποιείται σε συγκεκριμένες μετοχές ενώ άλλες λειτουργούν αντισταθμιστικά.

Εως 0,25% η διολίσθηση για τον ΓΔ στις 905,99, με τις 902 μονάδες να έχουν αναφερθεί ως σημείο αναφοράς μας στο προσυνεδριακό σχόλιο.

Εντολές κυρίως σε Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ, Eurobank, Εθνική, Jumbo, ΔΕΗ, Mytilineos, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΕΚΤΕΡ και Μοτοδυναμική, με τις δύο τελευταίες να «εκπροσωπούν» τα mid caps.

Στις 589 με οριακά θετικό πρόσημο ο ΔΤΡ, καθώς σε Alpha Βank (1,1475), Εθνική (2,687) υπερισχύουν οι αγοραστές.

Με ελεγχόμενες πωλήσεις σε ΟΤΕ (15,39), ΟΠΑΠ (13,64), ΔΕΗ (9,41) και τον FTSE25 κατά 0,30% χαμηλότερα, στις 2.192 μονάδες.

Με 28 μετοχές στο συν (ξεχωρίζουν ΣΙΔΜΑ, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΕΚΤΕΡ), έναντι 37 στο μείον.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v