Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο

Δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατόν να περάσουν εντολές στο σύστημα, τι λέει ο Σ. Λαζαρίδης. Η τάση στις διεθνείς αγορές και η στόχευση των long για Γενικό Δείκτη και FT 25. Καθοριστική η κίνηση των τραπεζικών μετοχών.

Τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο

Με το μήνυμα «... έχει ανασταλεί η έναρξη της διαπραγμάτευσης, λόγω τεχνικού προβλήματος της υποδομής του Χρηματιστηρίου Αθηνών...» στα τερματικά τους, οι χρηματιστές ξεκινούν την εβδομάδα.

Μέχρι και πριν από λίγο, στις 13:20, δεν είχε καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση (πέρασμα) εντολών στο σύστημα, εμπλοκή που διαπιστώθηκε από τις 10:25.

Όπως είπε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, το πρόβλημα προέκυψε από μια αναβάθμιση που έκανε η Cisco σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα, το Euro2day.gr μετέδιδε:

Τελευταία εβδομάδα Οκτωβρίου για τις αγορές, με πιθανότερο το ενδεχόμενο ενός θετικού «κλεισίματος» για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Στα εταιρικά αποτελέσματα η προσοχή των επενδυτών στη Νέα Υόρκη και στις πολιτικές εξελίξεις
στη Φρανκφούρτη, την ώρα που στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές ξεκινούν με μικρό πλεονέκτημα.

Με την αγορά πάνω από το όριο των 900 μονάδων, δυνατό τον τραπεζικό κλάδο και με ελεγχόμενη μερική κατοχύρωση σε blue chips ενόψει της αμκ της ΔΕΗ.

Από οριακά υψηλότερες τιμές τα futures του S&P500, από τις 15.543 μονάδες ο DAX και με βάση τις 902 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Η συνεδρίαση πάντως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα λόγω τεχνικού προβλήματος.

Η σιγή ασυρμάτου της Standard & Poor's την Παρασκευή προφανώς και δεν συνιστά επιτυχία, μένει να δούμε εάν, σε ποιο βαθμό και πώς θα αποτιμηθεί από την αγορά. Περισσότερο χρήζει προσοχής ο τραπεζικός κλάδος, με σημείο αναφοράς τις 585 μονάδες για τον ΓΔ.

Στην περίπτωση που εκδηλωθεί πίεση και απορροφηθεί τότε για τον κλαδικό δείκτη, η κεκτημένη δυναμική μπορεί να οδηγήσει προς τις 595, με στόχο την υπέρβαση των 600-605 μονάδων, συνεκτιμώντας την αργία της Πέμπτης.

Πλεονεκτεί η Eurobank από τις συστημικές, ωστόσο δυναμική μπορεί να έχει και η Εθνική, εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα 2,688 ως στήριξη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Εθνική θα μπορούσε να είναι η επόμενη που θα ακολουθούσε τη Eurobank προς τοπικά υψηλά.

Σε νέο τοπικό υψηλό η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει δυναμική για υπέρβαση των 14 ευρώ, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τα 10 ευρώ.

Στις 2.192 ο FTSE25, στόχος των long σταθερά η επαναφορά πάνω από την περιοχή των 2.200 μονάδων, με ζητούμενη τη διακύμανση μετοχών όπως Mytilineos, Motor Oil, Jumbo, TITAN.

Με βαριά χαρτιά του δείκτη FTMidCap σε επιθετική long τάση, πιθανά να εξελιχθεί ανοδική κίνηση προς τις 1.500 μονάδες, εξαρχής φιλόδοξο στόχο των long, που όμως, πλέον, πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Θεαματική η Quest στα 16,40 ευρώ, ανοδική τάση για ΚΡΙ-ΚΡΙ, Autohellas, Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο, Cenergy μπορεί να κάνουν τη διαφορά για τους long.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v