Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε με πολύωρη καθυστέρηση η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί κανονικά καθώς αποφασίστηκε να μη δοθεί παράταση, παρά το πολύωρο «πάγωμα». Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, ποιες μετοχές κάνουν κίνηση.

Ξεκίνησε με πολύωρη καθυστέρηση η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Στις 15:30 έγινε εφικτό να αρχίσει η σημερινή συνεδρίαση ενώ όπως αποφασίστηκε, δεν θα δοθεί παράταση στις ώρες συναλλαγών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΧΑΕ Σωκράτη Λαζαρίδη, υπήρξε πρόβλημα εξαιτίας αναβάθμισης που έκανε η Cisco στο λειτουργικό σύστημα.

Απόρροια των τεχνικών προβλημάτων, η μη... έναρξη της συνεδρίασης στις 10.30' με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει- εκτός όλων των άλλων- και για την εικόνα του θεσμού προς τις διεθνείς αγορές.

Εν τέλει, μετά από δοκιμές στο σύστημα πέρασαν εντολές, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να "καταφέρει" να συγχρονισθεί προς το...άνοιγμα της Νέας Υόρκης. Πρωτοφανής κατάσταση για αγορά χώρας-μέλους της Ευρωζώνης.

Από τις 905 μονάδες, για τον ΓΔ οι πρώτες εντολές, ξεπέρασαν τα 2 εκατ. στα πρώτα 10' με τις εντολές να επικεντρώνονται σε Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Coca Cola κ.α.

Στις 592,32 (0,32%) ο ΔΤΡ, στις 2.195 (0,15%) ο FTSE25, και μετοχές με άνοδο, στην αρχή, οι Profile, Alumil, Intrakat, Frigoglass, Πλαστικά Θράκης κ.α.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v