Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα απόπειρα αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα για τον ΓΔ. Απόσταση από τις 900 μονάδες θέλουν να «χτίσουν» οι επενδυτές, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα στις αγορές μετά τη χθεσινή -ειδικών συνθηκών- συνεδρίαση. Στο επίκεντρο οι μετοχές ΔΕΗ, Mytilineos και ΟΠΑΠ.

Νέα απόπειρα αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Επιμένουν στα ρεκόρ στη Νέα Υόρκη. Από υψηλότερα επίπεδα ξεκινούν σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, ενώ νωρίτερα στο Τόκιο ισχυρή ήταν η αντίδραση -κατά 1,9%- για τον Nikkei.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μία μέρα μετά το φιάσκο της συνεδρίασης που γράφτηκε -ήδη- στις μελανές σελίδες της εγχώριας κεφαλαιαγοράς, με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να αποτυπώνει -με αστική ευγένεια, είναι αλήθεια- όσα «κόσμησαν» τη... συνεδρίαση της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου.

Μία μέρα μετά τη συνεδρίαση διάρκειας 90', με παράγοντες της αγοράς να σημειώνουν πως λες και διεξήχθη για να περάσει το «πακέτο» μετοχών της Eurobank. Και το σταματώ εδώ.

Από τις 901,15 μονάδες για τον ΓΔ, από τις 2.177,63 για τον FTSE25, από τις 586,40 για τον ΔΤΡ και τις 1.456,66 μονάδες για τον FTMidCap.

Εύλογο και εξαρχής ερώτημα παραγόντων της αγοράς, κατά πόσον θα επηρεάσει τη στάση (κυρίως) ξένων funds, διαχειριστών η χθεσινή εξέλιξη καθώς εισέρχεται στην τελική ευθεία ένα από τα πιο φιλόδοξα επενδυτικά στοιχήματα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό της αμκ της ΔΕΗ, με όσα μπορεί να σηματοδοτεί άμεσα και έμμεσα για τον όμιλο, τον ευρύτερο κλάδο ενέργειας, την αγορά συνολικότερα.

Στα 9,07 ευρώ, με απώλειες 2% για τη μετοχή της Επιχείρησης, μένει να φανεί σήμερα εάν η αγορά εκτιμά κάτι νεότερο όσον αφορά στην τιμή της διαδικασίας.

Τελευταία εξέλιξη η επιβεβαίωση του E2D (σε ρεπορτάζ του Χρήστου Κίτσιου) πως «ακρογωνιαίος μέτοχος» στην αμκ της ΔΕΗ θα είναι το CVC Capital με έως 396 εκατ. τίμημα έως 9 ευρώ/μτχ., κάτι που εξηγεί τη χθεσινή διόρθωση.

Για τον ευρύτερο κλάδο, πάντα, στο επίκεντρο η Mytilineos, με τη μετοχή στα 15,50 (-0,32%) και την αγορά να αποτιμά τα αποτελέσματα, αναμένοντας ενημέρωση από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της φερώνυμης εισηγμένης.

Επίσης σήμερα-αύριο, μένει να φανεί η αντίδραση της αγοράς, ειδικότερα των βραχυπρόθεσμων στη χθεσινή διόρθωση, κατά 3,03% στα 13,43 ευρώ, για τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Συνεδριάσεις με δυνατότητα επανεπένδυσης μερίσματος (scrip dividend), με τον Οργανισμό να αποτελεί σταθερή επιλογή χαρτοφυλακίων, που τοποθετούνται σε «μερισματοφόρες» εισηγμένες.

Τεχνικά, θεωρώντας τη χθεσινή συνεδρίαση ως Ειδικών Συνθηκών, ζητούμενη -για τους long- είναι η επιβεβαίωση των 902 μονάδων ως στήριξη για τον ΓΔ. Ειδάλλως θα χρειαστεί, συνεκτιμώντας την αργία της Πέμπτης, να κλίνουμε λίγο χαμηλότερα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v