Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια επαναφοράς στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο και τον τίτλο της Eurobank να ξεχωρίζει σε νέα υψηλά. Ανοδικά ΔΕΗ, Mytilineos και Σαράντης. Η στόχευση των long.

Προσπάθεια επαναφοράς στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά, προσπάθεια επαναφοράς προς τις 910 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με αγορές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, το κλίμα συντηρείται υπέρ των long, με την τάση να εκτείνεται μέχρι το χρηματιστήριό μας, με αποτέλεσμα στα πρώτα 30' της συνεδρίασης να υπερτερούν οι αγοραστές.

Ικανοποιητική η ροή εντολών, με την προδιάθεση εμφανή από τις 10:25, με τον Γενικό Δείκτη να «ανοίγει» από τις 903,39 μονάδες.

Εχοντας ως νέο δεδομένο την επιβεβαίωση του ρόλου που θα διαδραματίσει το CVC Capital στην αμκ της ΔΕΗ, οριοθετώντας την τιμή συμμετοχής στη σχετική διαδικασία, η μετοχή διαμορφώθηκε στο εύρος των 9,065-9,18 ευρώ. Αγορές στον τίτλο, παράλληλα με εντολές στις 3 από τις 4 συστημικές τραπεζικές, επιβεβαιώνοντας την ανοδική φορά του κλάδου, με τον ΔΤΡ να επανέρχεται προς τις 590 μονάδες.

Σε Alpha Bank (1,1235), Eurobank (νέο υψηλό στο 0,927) και Εθνική (2,705), οι πρώτες 3 κύριες επιλογές των επενδυτών, με τέταρτη τη ΔΕΗ. Και ΟΤΕ, Jumbo, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή να συμπληρώνουν τη 10άδα.

Θετικό το κλίμα εκτός, ανάλογο εντός -συνεκτιμώντας την αργία της Πέμπτης-, με ζητούμενη την επιβεβαίωση των 902 μονάδων ως στήριξη για τον ΓΔ.

Στις 57 έναντι 20 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με αγοραστές στις 20 από τις 25 μετοχές του FTSE25 και στις 17 από τις 20 του FTMidCap.

Πριν τη συνεδρίαση η Mytilineos ανακοίνωσε τα μεγέθη 9μήνου, με τις συναλλαγές να διενεργούνται στο εύρος των 15,46-15,58 ευρώ, θυμίζοντας το «υψηλό» των 16,25, που λογικά θεωρείται στόχος και υπέρβαση για τον τίτλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v