Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Σταθερό προβάδισμα των long παικτών

Υψηλότερα κινείται η εγχώρια αγορά, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να ακολουθεί τα βήματα της Τετάρτης. Σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζικές μετοχές και blue chips εστιάζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ικανοποιητική η εικόνα σε επιλεγμένα mid caps.

Χρηματιστήριο: Σταθερό προβάδισμα των long παικτών

Σταθερό το πλεονέκτημα των αγοραστών από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με τα futures του S&P500 να παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από υψηλότερα επίπεδα, στο χρηματιστήριό μας traders και επενδυτές συνεχίζουν τις κινήσεις τους πάνω από την περιοχή των 900 μονάδων.

Με τη ΔΕΗ στο επίκεντρο, με συνεχείς εισροές κεφαλαίων στην υποκείμενη αγορά, το πιθανότερο απ' αυτούς που είτε δεν αποκτούν τις θέσεις που σχεδίαζαν είτε μένουν εκτός παιδιάς αμκ, λόγω της τεράστιας ζήτησης από την πλευρά ξένων επενδυτών.

Πέραν της ΔΕΗ, σε ΟΤΕ, τραπεζικές μετοχές και blue chips εστιάζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον, σε μία συνεδρίαση που δεν φαίνεται πως θα διαφοροποιηθεί -συναλλακτικά- σε σχέση με τις προηγούμενες. Στα 55-57 εκατ. η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών, την τελευταία εβδομάδα, στα ίδια μεγέθη η τρέχουσα, με χρηματιστηριακούς παράγοντες να προσβλέπουν σε σταδιακή αύξησή τους προς τις 16 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως στο μεσοδιάστημα μέχρι την είσοδο των νέων μετοχών της ΔΕΗ τα κεφάλαια παραμένουν «κλειστά». Ωστόσο, εκτιμάται πως θα αρχίσει να απελευθερώνεται μέρος απ' όσα δεν επενδύθηκαν, με στελέχη της αγοράς να υπολογίζουν σε καθαρές εισροές 400-500 εκατ. μέχρι τότε. Συνεκτιμώντας το rebalancing που μεσολαβεί τότε, είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενίσχυσης συναλλαγών/τζίρου.

Εως τα 9,74 ευρώ νωρίτερα η μετοχή της ΔΕΗ, «πληρώνοντας» απόλυτα την εκτίμηση/στόχο για «μαξιλάρι» έως τα 9,50 και 9,70 ευρώ.

Με αγοραστές σε Eurobank (0,9572), Alpha Bank (1,1245), ενισχύεται η φορά ανοδικής διόρθωσης των τραπεζικών, με τον ΔΤΡ έως τις 604 μονάδες.

Επίσης με αγοραστές σε Τέρνα Ενεργειακή (11,98) μετά από καιρό, με ισχυρή αντίδραση συνοδευόμενη από αυξημένες συναλλαγές σε ΟΠΑΠ (13,56) αλλά και σε Aegean (5,14), TITAN (15,20), ElvalHalcor (1,848).

Ειδικότερα για την τελευταία, στην αυριανή γ.σ. αναμένεται να εγκριθεί πρόταση για έκδοση εταιρικού ομολόγου (εσωτερικού), ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Ικανοποιητική και σήμερα η εικόνα επιλεγμένων mid caps, με Πετρόπουλο, Profile, Intralot, Intrakat, CairoMezz κ.α. να ξεχωρίζουν από τις 48 που συνεχίζουν ανοδικά.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v