Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΔΕΗ δίνει τάση στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά ο Γενικός Δείκτης, με τα blue chips να ανακτούν το πλεονέκτημα έναντι των τραπεζών λόγω... ΔΕΗ. Τζίρος και άνοδος άνω του 2% στη μετοχή, πονταρίσματα και σε ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ElvalHalcor.

Η ΔΕΗ δίνει τάση στο Χρηματιστήριο

Σε αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, οι αγορές.

Οριακές διακυμάνσεις για τον DAX στη Φρανκφούρτη, μεικτές τάσεις για τα futures δεικτών
στη Νέα Υόρκη. Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, απολύτως φυσιολογική/αναμενόμενη η αρχική αντίδραση των επενδυτών.

Προσεκτικές εντολές, μερική κατοχύρωση (βραχυπρόθεσμων) θέσεων, με στοχευμένες κινήσεις τόσο από την πλευρά των αγοραστών όσο των πωλητών.

Από τις 920,66 μονάδες το «άνοιγμα» για τον Γενικό Δείκτη, με συναλλαγές 1,55 εκατ. μετοχών στα πρώτα 25', από τα οποία το 1/3 αλλάζει χέρια στον τίτλο της ΔΕΗ. Εφόσον συντηρηθεί η τάση (βραχυπρόθεσμη) στη συγκεκριμένη μετοχή, δεν αποκλείεται στη συνέχεια της συνεδρίασης να διαμορφωθούν τιμές προς τα 11 ευρώ.

Παράλληλα, στη ΔEΗ έχει μεταφερθεί σημαντικότατο μέρος intraday/trading εντολών και από funds αλλά και από ιδιώτες παίκτες. Στο 17,84% η απόδοση, σε διάστημα εβδομάδας, μεταβολή σημαντική σε αυτή τη συγκυρία της αγοράς.

Πρακτικά η προσέλκυση funds μετά την αμκ -και μέχρι την είσοδο των νέων μετοχών- δημιουργεί τάση που εκτείνεται σε ευρύτερο τμήμα μετοχών του δείκτη και επιλεγμένων mid caps.

Κλασικά «τασικές» εντολές, τοποθετήσεις με εμφανές το ανοδικό αποτέλεσμα στο ταμπλό, με τον FTSE25 προς τις 2.225 μονάδες, τον Δείκτη Τραπεζών πέριξ των 605 και τον FTMidCap προς τις 1.500 μονάδες.

Επί της ουσίας, το trade, ελέω ΔEΗ, έχει ξαναδώσει πλεονέκτημα στα blue chips έναντι των τραπεζικών, όπως αυτό αποτυπώνεται στο premium του FTSE25 vs ΓΔ -σε διάστημα εβδομάδας.

Σημειωτέον πως για δεύτερη σερί συνεδρίαση συντηρείται μόχλευση στον ενεργειακό κλάδο, με συνέχεια αγορών στην Τέρνα Ενεργειακή. Εως τα 12,74 ευρώ νωρίτερα, με τη συγκρισιμότητα των αποτιμήσεων να συνεκτιμάται από την αγορά.

Από τη στιγμή που η ΔEΗ, μετά την είσοδο των νέων μετοχών, θα έχει χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη των 4 δισ., αρκετοί συγκρίνουν και θεωρούν τα 2,19 δισ. της Mytilineos, το 1,46 της ΤΕΝΕΡΓ ως υποτιμημένα.

Στο 1,904 (1,93%) η ElvalHalcor, ενόψει και της επικείμενης έκδοσης του εταιρικού ομολογιακού, ύψους 250 εκατ.

Στις 43/32 η σχέση ανοδικών/πτωτικών νωρίτερα, με 92 χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v