Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Trading στις 920 μονάδες

Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης, με ελεγχόμενη κατοχύρωση θέσεων στις τραπεζικές μετοχές και νέες τοποθετήσεις στον τίτλο της ΔΕΗ. Ξεχωρίζουν ανοδικά ElvalHalcor, Τέρνα Ενεργειακή, προς νέα υψηλά η Quest.

Χρηματιστήριο: Trading στις 920 μονάδες

Σταθεροποιητικά, χωρίς αισθητή διαφοροποίηση εξελίσσεται η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά,
σε ανάλογο ρυθμό και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η σε στενότατο εύρος διακύμανση -μόλις 4 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη- αποτυπώνει στο ακέραιο την εικόνα της μέχρι τώρα συνεδρίασης.

Ωστόσο, με τον ΓΔ μεταξύ 919,19-923,67 μονάδων, αυξημένες συναλλαγές αξίας μεγαλύτερης των 30 εκατ., με σημαντικά πακέτα σε τίτλους των Τέρνα Ενεργειακής και ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εντάσσουν τη σημερινή διακύμανση στο πλαίσιο της ευρύτερης κίνησης των επενδυτών, σε διάστημα εβδομάδας, της υπέρβασης των 913 μονάδων συνακόλουθα της προσπάθειας κατοχύρωσης αυτών των νέων τιμών.

Πέριξ αυτών των επιπέδων, αποτιμήσεων, πιθανόν να γίνει μία μικρής έκτασης αναδιανομή θέσεων μεταξύ τραπεζικών-blue chips, μετοχών που για λόγους επικαιρότητας είναι στο προσκήνιο.

Για παράδειγμα, ελεγχόμενης έκτασης κατοχύρωση σημειώνεται σε τραπεζικά χαρτιά (Πειραιώς, Εθνική, Eurobank), επιλεγμένες εισροές (Alpha Bank), νέες τοποθετήσεις στη ΔΕΗ έως τα 10,93 ευρώ,
όπως επίσης σε Τέρνα Ενεργειακή, Lamda Development, ElvalHalcor, EXAE κ.α., με τον FTSE25 πέριξ των 2.220-2.230 μονάδων. Περιοχή που θα χρειαστεί 1-2 συνεδριάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί, με πιθανή την αντίδραση/διόρθωση Πέμπτη-Παρασκευή, με αφορμή την ανακοίνωση της 6μηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI.

Στα 13,20 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 15,27 του ΟΤΕ, στα 12,72 της Τέρνα Ενεργειακής, στα 7,585 της Lamda Development, στο 1,924 της ElvalHalcor.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον FTMidCap στην περιοχή των 1.490-1.500 μονάδων, σαφώς πιο υποτονικό -σε σχέση με χθες- το κλίμα, όπως αυτό αποτυπώνεται σε συναλλαγές, μεταβολή τιμής
με σημαντικότερη διαφοροποίηση για τον τίτλο της Ικτίνος. Αντίδραση στο 0,797 (2,05%), με συναλλαγές 148.000, με στόχευση -τεχνικά- προς το 1 ευρώ.

Εντολές έως τα 17,98 ευρώ για την Quest, με τη μετοχή προς τα ιστορικά υψηλά και την εισηγμένη να αποτιμάται στα 640 εκατ.

Στις 54/43 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 68 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v