Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ζυγίζουν αγοραστές-πωλητές στο Χρηματιστήριο

Δεδομένου ότι η ΔΕΗ από μόνη της δεν αρκεί για να συνεχίσουν οι long -άμεσα- πέραν των 930 μονάδων, ζητούμενη θα ήταν κατ' αρχάς η επιβεβαίωση στηρίξεων, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι blue chips-τραπεζών την Τρίτη. Οι μετοχές-κλειδιά και η διπλή ανησυχία.

Τι ζυγίζουν αγοραστές-πωλητές στο Χρηματιστήριο

Διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά στη Νέα Υόρκη, νεύρα και... ναυάγιο στις Βρυξέλλες, με ό,τι αυτό
μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα.

Στη Wall Street το χθεσινοβραδινό «γύρισμα» ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο μετά από 8 σερί ανοδικές συνεδριάσεις και διαδοχικά υψηλά.

Στις Βρυξέλλες, στο Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Αγγελική Παπαμιλτιάδου, απλά διαδραματίστηκε ακόμη ένα επεισόδιο στο ευρωπαϊκό σίριαλ «ασυμφωνίας χαρακτήρων». Συνεκτιμώντας τη δριμεία επανάκαμψη του υγειονομικού (σε Ευρώπη και Ελλάδα), θα απαιτηθεί αυξημένη προσοχή (και) στα οικονομικά, επενδυτικά.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η χθεσινή συνεδρίαση είχε όλα τα χαρακτηριστικά μίας σταθεροποιητικής, αναδιανεμητικής ημέρας, με επίκεντρο τη ΔΕΗ παράλληλα με διορθωτικές κινήσεις από πλευράς πωλητών-αγοραστών.

Στις 920,52 με υψηλό ημέρας τις 924,30 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Βραχυπρόθεσμα, κατ' αρχάς σήμερα, οι 925 μονάδες αποτελούν αντίσταση, που πιθανά να βγάλει διόρθωση, με την έκτασή της να μην ξεπερνά τις 915 μονάδες.

Στα 75,972 εκατ. η αξία συναλλαγών, με ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Alpha Bank στην πρώτη 5άδα, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση πάνω από το όριο των 70 εκατ.

Προφανές πως κυρίως funds που δεν απέκτησαν, μέσω της αμκ, τις θέσεις που υπολόγιζαν στη ΔΕΗ να τις συμπληρώνουν μέσω αγορών από την υποκείμενη αγορά. Πρακτικά αυτό μπορεί να προσθέσει και νέες αγορές για τη μετοχή, αλλά με 15,96% σε μόλις μία εβδομάδα, πολύ δύσκολα traders να μην κλειδώσουν κέρδη.

Σε αναμονή και για την ανακοίνωση των στοιχείων κατανομής, την αποδέσμευση κεφαλαίων που είχαν εγγραφεί στη διάρκεια της αμκ. Οπως επίσης και της αποτίμησης/αντίδρασης της αγοράς, όταν από την προσεχή Τρίτη εισαχθούν οι νέες μετοχές.

Δεδομένου ότι η ΔΕΗ από μόνη της δεν αρκεί για να συνεχίσουν οι αγοραστές -άμεσα- πέραν των 930 μονάδων, ζητούμενη θα ήταν -κατ' αρχάς σήμερα- η επιβεβαίωση στηρίξεων.

Για τον FTSE25 δεν θα πρέπει να χαθούν οι 2.210 μονάδες, όπως για τον ΔΤΡ οι 590 μονάδες.

Μετοχές-κλειδιά, ΟΤΕ και λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου (την Παρασκευή), Τέρνα Ενεργειακή, μετά τη θεαματική ανοδική αντίδραση, Jumbo και λόγω της αναθεώρησης των δεικτών MSCI (αύριο Πέμπτη).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v