Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αναζητά κατεύθυνση μετά την απότομη βουτιά

Προσπάθεια εξισορρόπησης. Μεικτές τάσεις στις τραπεζικές, με τον δείκτη να έχει χάσει τη long τάση που είχε σε διάστημα εβδομάδος και μηνός. Σταδιακή επανενεργοποίηση εντολών αγοράς σε αρκετά blue chips. Ανάλογη προσπάθεια και στα mid caps.

Χρηματιστήριο: Αναζητά κατεύθυνση μετά την απότομη βουτιά

Ηπιες κινήσεις και προσπάθειες σταθεροποίησης στα ευρωπαϊκά, με προσοχή οι ρευστοποιήσεις από την πλευρά των πωλητών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από τις πρώτες κιόλας εντολές έγινε εμφανής η προσπάθεια των επενδυτών να εξισορροπηθεί η κατάσταση, να γίνει διαχείριση της διόρθωσης των τελευταίων ημερών, με συναλλαγές που διαμορφώθηκαν στα 8,2 εκατ. ευρώ, στα πρώτα 45' της συνεδρίασης.

Πωλήσεις-αγορές σε εύρος 892,15-897,08 μονάδων, με τις 902-905 να αποτελούν -πλέον, σε εβδομαδιαίο- αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη.

Μεικτές τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να διορθώνει έως τις 582,01 μονάδες, έχοντας χάσει -από τη χθεσινή συνεδρίαση- τη long τάση που είχε σε διάστημα εβδομάδος και μηνός. Τεχνικά η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική όσον αφορά στη φορά που είχε κτηθεί για τον ΔΤΡ, δεν ακυρώνει ωστόσο την προσπάθεια που γίνεται από τα χαμηλά των αρχών Οκτωβρίου.

Σε Alpha Bank, Eurobank επέμεναν οι πωλητές έως τα 1,085 και 0,92 ευρώ αντίστοιχα, σε Εθνική κυρίως και Πειραιώς λιγότερο εστίαζαν οι αγοραστές.

Σε αναμονή (και) της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, αύριο για τη Eurobank, την Παρασκευή για την Εθνική και την Τρίτη για την Alpha Bank.

Υπερίσχυση των αγοραστών -σε 55 μετοχές- έναντι των πωλητών -σε 26 μετοχές-, δίνοντας μία κατ' αρχάς εικόνα της συνεδρίασης για την πρώτη ώρα της.

Ενθαρρυντική η επανενεργοποίηση εντολών αγοράς σε αρκετά blue chips, μετά από τριών ημερών διόρθωση, με τον δείκτη στο εύρος των 2.138,54-2.153,04 μονάδων.

Με αγορές σε μετοχές των ΟΠΑΠ (12,79), ΔΕΗ (9,835), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (9,98), Motor Oil (13,94), Jumbo (12,51) κ.α.

Ανάλογη προσπάθεια και στα mid caps, με τη Cenergy στα 2,95 (νέο υψηλό 52 εβδομάδων), την Quest (17,10) και πρώτη υποψήφια για είσοδο/αναβάθμιση στον FTSE25, Autohellas (9,02) σε υψηλό -σχεδόν- 20ετίας, AVAX (1,028), Intrakat (2,15).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v