Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικός βηματισμός στο Χρηματιστήριο

Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, εν μέσω επιφυλακτικότητας αλλά και στρεβλής εικόνας λόγω της εκτίναξης της Attica Bank. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, πιέσεις για Jumbo, Πειραιώς, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ. Ενισχύεται η Viohalco.

Θετικός βηματισμός στο Χρηματιστήριο

Συντηρείται η επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών η απόλυτη εικονική πραγματικότητα.

Ακραία στρέβλωση, που προκαλείται από την... εκτίναξη της Attica Bank κατά 626,28%, με αποτέλεσμα η τρέχουσα αποτίμηση να αναφέρεται στα 2,44 δισ. (!) και ως τέτοια να λογίζεται στη «βαρύτητα» διακύμανσης των δεικτών, αγοράς.

Πράγματι, νωρίτερα, με συναλλαγές αξίας 42.550 ευρώ, η χρηματιστηριακή αξία είχε πολλαπλασιασθεί από τα 30 εκατ. στα 2,44 δισ. και όπως αυτό αποτυπώνεται σε ένα «ρηχό» χρηματιστήριο σαν το δικό μας.

Ακραία στρέβλωση την οποία επισημαίνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, με τον Ηλία Ζαχαράκη να σημειώνει πως «... η αμκ της τράπεζας είναι τεράστια σε σχέση με την αποτίμηση (240/30)... με αποτέλεσμα η διακύμανση για τον FTSE25 -όπου δεν έχει ανάλογη βαρύτητα η μετοχή/εισηγμένη να διορθώνει 0,45%...» έναντι ανόδου 0,31% για τον Γενικό Δείκτη.

Στις 917,82 μονάδες ο ΓΔ, στις 2.196,42 ο FTSE25, στις 617 με άνοδο 1,70% (!) ο Δείκτης Τραπεζών.

Σε αυτή τη συνεδρίαση λοιπόν, η ροή εντολών από πωλητές/αγοραστές είναι μέτρια, με το 1/5 του τζίρου να έχει πραγματοποιηθεί μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Σε Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Jumbo, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, Cenergy, Motor Oil, Intracom, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda Development, ElvalHalcor, Ελληνικά Πετρέλαια η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα. Με τους πωλητές να υπερτερούν στην πλειονότητα των ανωτέρω μετοχών, με εξαίρεση τις Eurobank (0,971), OTE (15,28), Viohalco (4,765), Cenergy (2,95), Lamda Development (7,38).

Στα πανευρωπαϊκά top picks της JP Morgan η Coca Cola/HBC, σημείωνε ο Γιώργος Α. Σαββάκης, με τη μετοχή στα 29,40 (-0,41%).

Για δυναμικό comeback του ομίλου Viohalco κάνει λόγο ο Στέφανος Κοτζαμάνης, με αγοραστές στους τίτλους των Viohalco, Cenergy.

Στις 40/66 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, έχει διευρυνθεί υπέρ των πωλητών καθώς οι αγοραστές είτε παραμένουν επιφυλακτικοί είτε είναι τοποθετημένοι χαμηλότερα.

Alumil, AVE, MIG, Ευρωσύμβουλοι, Κορδέλλου από τα mid-small caps με το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής.

Στις 14:10, με την αξία συναλλαγών στα 21,4 εκατ., την ώρα, που τα futures «έδειχναν» τον S&P500 από 0,29% υψηλότερα και τις 2.708,25 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v