Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επανέρχονται διστακτικά οι αγοραστές μετά το ξεπούλημα

Επιχείρηση αντίδρασης στις αγορές μετά το σοκ της Παρασκευής, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πάνω από τις 860 μονάδες. Στις τράπεζες τα μεγαλύτερα κέρδη, ξεχωρίζουν και ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Jumbo, Viohalco.

Χρηματιστήριο: Επανέρχονται διστακτικά οι αγοραστές μετά το ξεπούλημα

Προσπάθεια αντίδρασης μετά το ξεπούλημα της Παρασκευής. Επιφυλακτικοί, προσεκτικοί βραχυπρόθεσμοι παίκτες και δευτερευόντως επενδυτές αποτιμούν τις εξελίξεις, ραγδαίες και αντικρουόμενες, που δικαιολογούν την αρχική στάση τους.

Από τις 15.418 μονάδες το «άνοιγμα» για τον DAX στη Φρανκφούρτη, με αντίδραση έως τις 15.441 και ήπια διολίσθηση νωρίτερα προς τις 15.409 μονάδες.

Διακύμανση ενδεικτική της στάσης των traders, καθώς στα «υψηλά» της αρχής εικάζεται πως ρευστοποιήθηκαν θέσεις που αποκτήθηκαν από χαμηλότερες τιμές, την Παρασκευή.

Σε ανάλογο ρυθμό τα ευρωπαϊκά, από τις 864,01 για τον Γενικό Δείκτη η αρχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αντίδραση έως τις 869,16 μονάδες, με το αρχικό ανοδικό χάσμα να λειτουργεί σαν περιοχή στήριξης για τη συνέχεια.

Με συναλλαγές αξίας 4,5 εκατ. τα πρώτα 15', με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει τη μεγαλύτερη αντίδραση -συνέπεια της βαθύτερης διόρθωσης- σε εύρος 555-560 μονάδων και στα blue chips να επιχειρείται ανάκτηση μέρους του σημαντικού χαμένου εδάφους της Παρασκευής.

Παράλληλα δίνονται περιθώρια για κατοχύρωση θέσεων σε βραχυπρόθεσμες θέσεις που είχαν αποκτηθεί από τα χαμηλά της Παρασκευής, με εμφανή την ενεργό παρουσία traders. Κυρίως στα τραπεζικά χαρτιά, καθώς σε διάστημα 1-2 συνεδριάσεων παρουσιάζουν υψηλότατη μεταβλητότητα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σήμερα-αύριο.

Σε Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΕΗ, Εθνική, Eurobank, Mytilineos, OTE, ΟΠΑΠ, Lamda Development, Motor Oil κ.α. οι μεγαλύτερες συναλλαγές.

Στις 56/14 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 91 χωρίς μεταβολή.

Κυρίαρχη η επιφυλακτικότητα, καθώς η εικόνα των futures στη Wall Street δεν δικαιολογεί προεξόφληση της όποιας έκβασης, στο μέτωπο της πανδημίας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v