Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στο παιχνίδι ξανά οι αγοραστές

Κίνηση προς τις 900 μονάδες, με περιορισμένα ωστόσο «καύσιμα», επιχειρείται από τους επενδυτές. Στο πράσινο τράπεζες και blue chips, «γύρισμα» για ΔΕΗ. Επαναφορά για τα mid caps, ποια είναι σε υψηλά έτους, η περίπτωση της Alumil.

Χρηματιστήριο: Στο παιχνίδι ξανά οι αγοραστές

Σταθεροποιητικά εξελίσσεται η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά, προσπάθεια επανάκτησης των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κάτι τα, ομολογουμένως, θετικά αποτελέσματα των εισηγμένων, κάτι η επάνοδος των ξένων με bullish προσεγγίσεις για τις μετοχές, λίγο και οι χαμηλότερες τιμές που διαμορφώθηκαν με το διορθωτικό σερί,
ξαναβάζουν στο παιχνίδι τους αγοραστές.

Ανοδική διόρθωση έως τις 897 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, χαμηλού κόστους άλλωστε (*) αλλά με μεγαλύτερη συναλλακτικότητα, ένδειξη πως έχουν επανενεργοποιηθεί εγχώρια επενδυτικά σχήματα (κυρίως) σε μετοχές/εισηγμένες της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Το 79/19 ανοδικών/πτωτικών αποτυπώνει, εν μέρει, την εξέλιξη της συνεδρίασης όπως και το ότι για 28 μετοχές η θετική μεταβολή είναι μεγαλύτερη του 2%, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις σημειώνεται ολική αναστροφή σε long (από short) όπως και καταγράφεται νέο «υψηλό 52 εβδομάδων».

Στο «πράσινο» τραπεζικές μετοχές και blue chips, με το «γύρισμα» της ΔΕΗ στα 9,805 από τα 9,67 ευρώ να ενεργοποιεί και «γρήγορο χρήμα». Για την Επιχείρηση, καίρια η αναφορά του ΧΑΜαιλέοντα στο όφελος ύψους 300 εκατ. ευρώ αποτυπώνεται ήδη στο χρηματιστηριακό ταμπλώ.

Αναβαθμίζει την ελληνική αγορών μετοχών σε «ταύρο» η Jefferies, με τον αμερικανικό οίκο -όπως σημειώνει ο Γιώργος Α. Σαββάκης- να βλέπει τα καλύτερα μπροστά.

Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΟΛΠ, Mytilineos, Εθνική, ΤΙΤΑΝ, Motor Oil, Jumbo, Viohalco, Πειραιώς κ.α. οι αγοραστές, με αποτέλεσμα ο FTSE25 να επιστρέφει προς τις 2.150 μονάδες.

Επαναφορά και για τα mid caps, με την περίπτωση της Alumil ενδεικτική.

Πολύ καλό τρίτο τρίμηνο, που δικαιολογεί για την εισηγμένη το στοίχημα ενός turnaround story.

Επαναφορά που αποτυπώνεται και χρηματιστηριακά, με νέες αγορές -σήμερα- έως τα 2,43 ευρώ.

Εως τα 17,50 ευρώ, νωρίτερα, η μετοχή της Quest και τύποις στον FTSE25, με συνέχεια εισροών σήμερα.

Ισχυρή αντίδραση για την AVAX, που (έμμεσα) επιβεβαιώνει τις συζητήσεις για τη Volterra, όπως επίσης για τα Πλαστικά Θράκης, BriQ, Intracom, Cenergy, με νέο «υψηλό 52 εβδομάδων» στα 3,04 ευρώ.

(*) στα 15,9 εκατ. ο τζίρος, με συναλλαγές 5,9 εκατ. τμχ. λίγο μετά τις 14:10.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v