Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπούλημα... εισαγωγής στο Χρηματιστήριο

Black Friday στις διεθνείς αγορές, μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού. Μεγάλες ρευστοποιήσεις και στο ελληνικό χρηματιστήριο, από την αρχή της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να βυθίζεται προς τις 860 μονάδες.

Ξεπούλημα... εισαγωγής στο Χρηματιστήριο

Η μετάλλαξη Νότιας Αφρικής «βυθίζει» τις ευρωπαϊκές αγορές. Νέος συναγερμός από το υγειονομικό μέτωπο ενεργοποιεί σχεδόν αντανακλαστικά ομοβροντία πωλήσεων στο σύνολο των χρηματιστηρίων της Ευρώπης.

Σε βαθύ «κόκκινο» η γερμανική αγορά, με ισχυρό πτωτικό κενό το άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με πωλήσεις 3,5 εκατ. -σχεδόν με το άνοιγμα- έως 3,15% «βουτιά» για τον Γενικό Δείκτη προς τις 860 μονάδες.

Πωλητές σε 75 μετοχές, με το ξεκίνημα. Πάνω από 5% χάνουν οι τράπεζες.

Εως τις 15.374,55 μονάδες το μίνι κραχ, νωρίτερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Φρανκφούρτη, με τον... ιό να έχει μετασταθεί στη Νέα Υόρκη. Από μείον 1,70% και τις 4.619 μονάδες τα futures του S&P500, ενώ στο στραβό κλήμα προστίθενται και οι ανησυχίες για τις αναδυόμενες αγορές, λόγω κατάρρευσης της τουρκικής λίρας.

Απόλυτο, ιδανικό σκηνικό για τους short traders, σε αγορές μετοχών, ομολόγων/χρέους, μεταφορών κ.α. που επηρεάζονται άμεσα.

Αναλυτικό και για το υγειονομικό και το αγοραίο μέρος, το ρεπορτάζ της Λίας Δεληγιάννη, με επικέντρωση σε ό,τι αφορά στα των αγορών στους ευαίσθητους κλάδους-σηματωρούς μεταφορών-αεροπορικών εταιρειών.
Ηδη μετοχές των Lufthansa, Air France/KLM κ.α. όπως και ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης μετρούν -ήδη- τις αναλογικές μεγαλύτερες απώλειες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v