Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Απνοια με στήριξη Santa Claus Rally στη ΔΕΗ

Μετά το αγιοβασιλιάτικο επιλεκτικό ενδιαφέρον σε ΟΤΕ και Coca Cola τις προηγούμενες συνεδριάσεις, για λογαριασμό χαρτοφυλακίων "ισχυρών χεριών" που κράτησαν την αγορά, σκυτάλη πήρε παραμονή πρωτοχρονιάς η ΔΕΗ. Ελάχιστος τζίρος στην αγορά.

Χρηματιστήριο: Απνοια με στήριξη Santa Claus Rally στη ΔΕΗ

Αργούν πολλά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μέχρι τέλους long η Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο
Αθηνών τα συνήθη.

Σε μία μικρότερης διάρκειας συνεδρίαση, τελευταία για το 2021, οι απομείναντες ενεργοί επενδυτές περιορίζονται στις απολύτως επιλεκτικές κινήσεις τους. Είτε "κλειδώνοντας" μέρος θέσεων τους είτε διαμορφώνοντας καλύτερες τιμές, εν όψει του 2022 αρχής γενόμενης από την Δευτέρα.

Εβδομάδα αυστηρά επιλεκτικού Santa Claus Rally, που σήμερα φέρνει την ΔΕΗ στο επίκεντρο. Σε συνέχεια των ΟΤΕ, Coca Cola για λογαριασμό χαρτοφυλακίων "ισχυρών χεριών" με αποτέλεσμα ο FTSE25 να συντηρείται πλησίον των σημαντικών 2.150 μονάδων. Με ότι αυτό, μπορεί να σημαίνει- κατ' αρχήν τεχνικά- για τις πρώτες συνεδριάσεις του "νέου έτους".

Σε ΔΕΗ, ΟΤΕ εστιάζουν οι αγοραστές, με τη μεν πρώτη να "κλειδώνει" τιμές αρκετά πάνω από τα 9 ευρώ της αμκ, και τη δεύτερη να επιβεβαιώνει την δυναμική προς τα 17 ευρώ.

Μερική κατοχύρωση στον ΟΠΑΠ, περιορισμένης έκτασης πωλητές σε ΟΠΑΠ, Mytilineos, Viohalco, Alpha Bank στην εξέλιξη της συνεδρίασης, με αργό ρυθμό.

Ενδεικτικά τα μόλις 4,1 εκατ. τζίρου λίγο μετά τις 11.45' με μοιρασμένους πωλητές- σε 43 μετοχές- αγοραστές- σε 39 - και με 82 χωρίς μεταβολή.

Πλασαρίσματα της τελευταίας στιγμής σε επιλεγμένα mid&small caps, με ενδεικτική την περίπτωση
των Performance, Ξυλεμπορία, Κλωστήρια Ναυπάκτου, Intracom, Ιλυδα, Alumil, Centric κ.α.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v