Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Λεπτή ισορροπία, με το βλέμμα εκτός συνόρων

Ψύχραιμη στάση όσων πέρασαν εντολές από την προσυνεδρίαση στην εγχώρια αγορά και εμφανής διάθεση να ελεγχθεί η ροή πωλήσεων σε τίτλους του δείκτη. Σε ποιες μετοχές γίνεται προσπάθεια απορρόφησης της προσφοράς. Διστακτικές κινήσεις σε blue chips.

Χρηματιστήριο: Λεπτή ισορροπία, με το βλέμμα εκτός συνόρων

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά, απόρροια της χθεσινής ισχυρής διόρθωσης στη Wall Street αλλά και από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Ωστόσο εμφανής είναι η προσπάθεια των επενδυτών να διαχειριστούν την κατάσταση, ενδεικτική η ενεργοποίηση αγορών από τα αρχικά χαμηλά για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Με το βλέμμα και στη Νέα Υόρκη, όπου τα futures του S&P500 παρέπεμπαν πριν λίγο σε χαμηλότερα επίπεδα, συγκεκριμένα από τις 4.552 μονάδες.

Με αυτές τις συνθήκες, στις διεθνείς αγορές, οι πρώτες εντολές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με ψύχραιμη τη στάση όσων πέρασαν εντολές από την προσυνεδρίαση και εμφανή τη διάθεση να ελεγχθεί η ροή πωλήσεων σε μετοχές του δείκτη.

Εως τις 941,56 μονάδες διολίσθησε ο Γενικός Δείκτης, λόγω περιορισμένων ρευστοποιήσεων σε μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς, προσφορά που απορροφήθηκε από τα επίπεδα των 638,62 μονάδων για τον Δείκτη Τραπεζών.

Ενθαρρυντική η εικόνα στα πρώτα 15'-20', σύμφωνα με χρηματιστές καλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν, μετά μάλιστα τη χθεσινή «βουτιά» στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα μετά τα πρώτα αναγνωριστικά 15' και από τη στιγμή που η προσφορά δεν ήταν υπερβάλλουσα, βγήκαν κάποιες λίγες αγορές σε δεικτοβαρή «χαρτιά».

Σε ΟΤΕ έως 1,75% υψηλότερα, στα 17,155 ευρώ, σε Coca Cola έως 0,57% στα 31,70, για να ακολουθήσουν σταδιακά σε Viohalco (4,83), Aegean (5,35), ElvalHalcor (2,045).

Η απορρόφηση της προσφοράς έως το 0,98 ευρώ στη μετοχή της Eurobank, με αποτέλεσμα το «γύρισμα» της τάσης από τους αγοραστές προς το 0,9924 ευρώ.

Αποτέλεσμα το οριακό πέρασμα του Γενικού Δείκτη σε θετικό έδαφος.

Αυτά στα πρώτα 20', με συναλλαγές 3,9 εκατ., από τα οποία το 1,93 εκατ. στη μετοχή της Alpha Βank, με προσυμφωνημένη συναλλαγή στο 1,26 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v