Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη η διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Σε επαφή με τις 950 μονάδες διατηρείται ο Γενικός Δείκτης, παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Πιέσεις για τις τράπεζες αλλά και για Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ. Θετική αυτονόμηση για ElvalΗalcor και ΕΥΔΑΠ. Μειωμένος ο τζίρος.

Ελεγχόμενη η διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Σε διόρθωση τα ευρωπαϊκά, σε δοκιμασία οι κοντινές, βραχυπρόθεσμες στηρίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με το 10ετές στο 1,64% η επικείμενη έξοδος της χώρας στις αγορές.

Στη Φρανκφούρτη απώλειες για τον DAX, στις 15.770 (-1,02%), στην Αθήνα για τον Γενικό Δείκτη στις 948 (-0,87%) με σταθερή ροή εντολών, από την πλευρά (κυρίως) όσων «κλειδώνουν» μέρος σημαντικών βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.

Στα υψηλά 7ετίας το Brent, με αφορμή τις εντάσεις στη Μ. Ανατολή, σε υψηλό 2ετίας η απόδοση του 10ετούς treasury των ΗΠΑ, σε αναμονή της συνεδρίασης της Fed (25-26 Ιανουαρίου) οι αγορές.

Διεθνές περιβάλλον που εύλογα προκαλεί πιέσεις και στα καθ' ημάς, με ενδεικτικά τη διόρθωση «τεχνολογικών» και «τραπεζικών», με άνοδο της απόδοσης για το 10ετές στο 1,64% (από 1,55% νωρίς το πρωί).

Με αυτές τις συνθήκες θα ήταν εκτός λογικής η όποια εκτίμηση για κόντρα κίνηση της αγοράς μας, ενδεχόμενο που εξαρχής είχε αναφερθεί (στο προσυνεδριακό σχόλιό μας). Συνδυαστικά με την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές, με τη σχετική ανακοίνωση για 10ετές να γίνεται πριν λίγο.

Στην περιοχή των 650 μονάδων για τον Δείκτη Τραπεζών, πέριξ των 2.290-2.295 για τον FTSE25 και στις 1.570-1.575 για τον FTMidCap με τις μεγαλύτερες απώλειες, λόγω (κυρίως) της ισχυρής διόρθωσης της EpsilonNet και της Entersoft.

Στα 38 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών νωρίτερα, με τη μεγαλύτερη σε τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, Mytilineos με μεγαλύτερη ή μικρότερη διόρθωση όπως και για Eurobank, Jumbo, Lamda Development, Quest, Motor Oil κ.α.

Διόρθωση με τζίρους -αναλογικά πάντα- πολύ μικρότερους απ' αυτούς της ανοδικής αντίδρασης στις πρώτες δύο εβδομάδες του 2022. Ένδειξη πως σήμερα -μέχρι τώρα- ρευστοποιούνται περισσότερο βραχυπρόθεσμες παρά επενδυτικού ορίζοντα θέσεις. Αλλωστε από χαμηλότερες τιμές έχουν ενεργοποιηθεί εντολές αγοράς, σταδιακά από τα χαμηλά ημέρας των 942,66 μον. για τον ΓΔ, των 642 για τον ΔΤΡ και των 2.279 για τον FTSE25.

Στις 35/81 η σχέση ανοδικών/πτωτικών λίγο πριν, στις 14:30, με τα δύο πακέτα στη μετοχή του ΟΤΕ -ύψους 2,20 εκατ.-, τα μόνα που έχουν πραγματοποιηθεί για σήμερα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v