Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά διόρθωσης το Χρηματιστήριο

Αναμενόμενες πιέσεις για τον Γενικό Δείκτη, που υποχωρεί στην κοντινότερη ζώνη στήριξης μετά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων. Πιέσεις για τράπεζες και blue chips. Ποιες μετοχές επιμένουν ανοδικά.

Σε τροχιά διόρθωσης το Χρηματιστήριο

Με απώλειες μεγαλύτερες του 1% για τον DAX στη Φρανκφούρτη, με τα futures του S&p500 από 0,91% χαμηλότερα, η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμενόμενη.

Επιφυλακτικές οι πρώτες κινήσεις, κυρίως από την πλευρά βραχυπρόθεσμων επενδυτών, με συνέπεια το άνοιγμα της συνεδρίασης με πτωτικό χάσμα. Από τις 952,39 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και σταδιακή περαιτέρω διόρθωσή του προς την πρώτη/κοντινή ζώνη στήριξης πέριξ των 950 μονάδων.

Αναμενόμενο το ξεκίνημα τα πρώτα 45', φυσιολογικά από τη στιγμή που traders αγορασμένοι τις προηγούμενες συνεδριάσεις από χαμηλότερες τιμές θα επεδίωκαν να «κλειδώσουν» μέρος των θέσεών τους.

Κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, που υπεραποδίδει έναντι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, με συνέπεια τη διόρθωση για τον Δείκτη Τραπεζών από τις 653,90 προς τις 650 μονάδες. Ανάλογη τάση για την πλειονότητα των blue chips, με τον FTSE25 από τις 2.306 προς τις 2.295 μονάδες.

Αυτά, σε γενικές γραμμές, στα πρώτα 45', με συναλλαγές 2,9 εκατ. μετοχών, αξία 6,5 εκατ. ευρώ, με τα 2,2 εκατ. ευρώ να αφορούν σε προσυμφωνημένες πράξεις στη μετοχή του ΟΤΕ. Για 28.250 τμχ. στα 17,155 ευρώ και 100.000 τμχ. στα 17,11 ευρώ.

Σε τίτλους των ΟΤΕ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Eurobank, αλλά και Jumbo, TITAN, Motor Oil, Viohalco, Lamda Development κ.α.

Ενδεικτικό το ότι από τις 25 του δείκτη, μόνο σε ΑΔΜΗΕ, Quest, ElvalHalcor και ΕΥΔΑΠ υπερτερούσαν οι αγοραστές.

Ανάλογα για τα mid caps, μόλις για την Profile από τις 20 του δείκτη, και με ΕΥΑΘ, Fourlis χωρίς μεταβολή.

Επίσης ενδεικτική η σχέση 19/67, με 76 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v