Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Επιχείρηση εξισορρόπησης στην εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να επανέρχεται στις 940 μονάδες. Βοήθειες στην τάση από Coca Cola και OTE. Ανοδικά οι τράπεζες πλην Εθνικής. Πιέζονται Aegean, Motor Oil, Ελλάκτωρ.

Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, προσπάθεια εξισορρόπησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ενθαρρυντική, για τους long η εικόνα των futures στην Νέα Υόρκη, τους διευκολύνει να κινηθούν υψηλότερα,
με ενδεικτική την συνέχιση για τον DAX της κίνησης προς τις 15.290 μονάδες.

Με εμφανή την διάθεση να αμβλυνθούν οι ανησυχίες, που δημιουργήθηκαν εχθές, οι προσυνεδριακές εντολές δόθηκαν από λίγο υψηλότερες τιμές. Αποτέλεσμα το "άνοιγμα" της συνεδρίασης από τις 939,19 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Εντολές αγοράς σε Eurobank, Alpha Bank και ΔΕΗ, ΟΤΕ συνέβαλαν στην διαμόρφωση τάσης προς τις 695 μονάδες για τον Δείκτη Τραπεζών και τις 2.293 για τον FTSE25. Με συναλλαγές 8,5 εκατ. στις 11.00' συμπεριλαμβανόμενου ενός πακέτου για 4 εκατ. μτχ της Eurobank στα 1,06 ευρώ συνολικής αξίας 4,24 εκατ., για να ακολουθήσουν άλλες 3.5 εκατ. μέχρι νωρίτερα.

Περισσότερο προς τον ρυθμό της χθεσινής συνεδρίασης η ροή εντολών, πιο μέτρια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενδεικτική της πιο επιφυλακτικής στάσης των επενδυτών συνδυαστικά με την προσπάθεια να ισχυροποιηθούν τα νέα υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Συνεδρίαση συντήρησης, προσεκτικής διαχείρισης των τελευταίων εξελίξεων παρά προς την κατεύθυνση διερεύνησης επιπέδων πέραν των 950 μονάδων, για τον ΓΔ. Μικρή αποκλιμάκωση μεν στα ομόλογα-μετά την χθεσινή εκρηκτική άνοδο- αλλά σε τιμές σταθερά πάνω από το 2%, με τάση σταθεροποίησης πέριξ του 2,3%.

Από τις τραπεζικές με αγορές στην Eurobank (1,069), την Alpha Bank (1,339) και την Πειραιώς (1,47) αλλά με πωλήσεις στην Εθνική (3,534) μετά τα πολλά/σημαντικά πακέτα της χθεσινής συνεδρίασης.

Στα blue chips ξεχωρίζουν ΟΤΕ (17,495), Mytilineos (15,45), Jumbo (13,26), ΟΠΑΠ (13,06), Viohalco (4,965) κ.α.

Προσπάθεια αντίδρασης για τον τίτλο της ΔΕΗ στα 8,48 ευρώ, πωλήσεις στην Motor Oil στα 14,03 και την Aegean στα 5,78 ευρώ.

Μοιρασμένοι πωλητές/αγοραστές σε 40/38 μετοχές. Medicon, Ευρωπαϊκή Πίστη, Λούλη, Qual κ.α. ενδεικτικά από τα mid&small caps με τη μεγαλύτερη άνοδο. Ωστόσο εμφανής είναι η επιβράδυνση του ρυθμού και στις χαμηλότερες κατηγορίες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v