Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικές κινήσεις στο ταμπλό

Οριακές απώλειες παρά το αρχικό θετικό ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Βαραίνει την τάση η πτώση της Coca Cola. Πιέσεις και για Ελλάκτωρ, Aegean. Ανοδική κίνηση για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Mytilineos. Μεικτά πρόσημα για τράπεζες.

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικές κινήσεις στο ταμπλό

Προσεκτικό το ξεκίνημα των επενδυτών στα ευρωπαϊκά, ανάλογο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μετρημένες κινήσεις, επιφυλακτικές και εύλογα με εμφανή την πρόθεση να τιμολογηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, τα νέα δεδομένα, η πορεία πλεύσης για τη συνέχεια.

Με τα futures του S&P500 να «γυρίζουν» έως 0,45% στις 4.475 μονάδες στη Νέα Υόρκη, στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε προς τις 15.120 (0,18%) και στο Λονδίνο ο FTSE100 στις 7.518 (0,02%), στα καθ' ημάς η αρχική αντίδραση δεν ξεπέρασε τις 948 μονάδες.

Εμφανής η επιφυλακτικότητα πωλητών-αγοραστών στη ροή εντολών, σε στενά εύρη διακύμανσης με οριακή εναλλαγή προσήμων για μετοχές του δείκτη.

Στα 3,8 εκατ. ο τζίρος στα πρώτα 30', αρκετά μειωμένος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης εβδομάδας και μακριά από τον μέσο ημερήσιο όρο των 71 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 11:00 η διεύρυνση της διόρθωσης για τη μετοχή της Coca Cola/hbc είχε ως συνέπεια το οριακό «κοκκίνισμα» του FTSE25, ενώ ανάλογη κλίση για τον τίτλο της Εθνικής έφερε τον ΔΤΡ προς τις 695 μονάδες.

Σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank η 3άδα ως προς τη συναλλακτική δραστηριότητα/τζίρο, με τους ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ να ακολουθούν. Και Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Mytilineos να συμπληρώνουν τη 10άδα.

Στα 3,644 ευρώ αρχικά τα «νέα τοπικά υψηλά» για την Εθνική με ελεγχόμενη προσφορά, στο 1,327 ευρώ η Alpha Βank, στο 1,054 με αγορές η Eurobank.

Μεικτές τάσεις για την πλειονότητα των μετοχών, με το αρχικό 45/25 να μεταβάλλεται σε 36/35 μετά τις 11:00, όταν ο Γενικός Δείκτης έκλινε 0,22% χαμηλότερα, προς τις 942 μονάδες.

Τεχνικά ενεργά είναι τα σημεία (στηρίξεις/αντιστάσεις) που έχουν αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο.

Στην παρούσα φάση, το εύρος στήριξης από 940 έως 930 μονάδες, για σήμερα-αύριο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v