Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rotation με κυρίαρχη τη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική εκκίνηση για τον ΓΔ. Πρώτος στόχος η επιβεβαίωση των σημαντικών στηρίξεων για τον Γενικό Δείκτη. Διατηρείται η long τάση στις τράπεζες, με τοπικά υψηλά για Εθνική και Alpha. Κινητικότητα σε μετοχές που «έχουν μείνει πίσω».

Rotation με κυρίαρχη τη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, με το βλέμμα σε Ουκρανία και Fed.

Ανάλογη εικόνα νωρίτερα στις αγορές της Ασίας, σε στάση αναμονής των επενδυτών παραπέμπουν τα futures στη Νέα Υόρκη, με τον S&P500 από 0,35% χαμηλότερα και τις 4.453 μονάδες.

Αναμονή με το βλέμμα σταθερά στην Ουκρανία αλλά, και πάλι, στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά για την ανακοίνωση στοιχείων για την ανεργία.

Από τις 15.370,30 (-0,28%) ο DAX, από τις 7.603,78 (-0,07) ξεκινά η συνεδρίαση σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκκίνηση από τις 963,60 μονάδες, μετά από μία συνεδρίαση που για ακόμη μία φορά πρόσφερε συγκινήσεις σε αγοραστές-πωλητές, είχε αυξημένες συναλλαγές αξίας 93 εκατ., πολλά πακέτα, εναλλαγή θέσεων και σε γενικές γραμμές αρκετό νεύρο.

Κοινή εκτίμηση πως η στάση -κυρίως- των βραχυπρόθεσμων δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί αισθητά σήμερα, καθώς κύριο ζητούμενό τους είναι το «κλείσιμο» της εβδομάδας με επιβεβαίωση των σημαντικών στηρίξεων. Κατά πάσα βεβαιότητα θα πρέπει να αναζητηθούν στα χαμηλά της Δευτέρας, από αυτή δε την άποψη η ισχυρή διόρθωση στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος ήταν ό,τι καλύτερο για τους long. Σε αυτή τη φάση της αγοράς και με αυτό το ασταθές διεθνές περιβάλλον.

Σε τραπεζικές και blue chips και χθες η επικέντρωση traders, επενδυτών, τάση που δεν θα αλλάξει θεαματικά ούτε σήμερα. Ενδεχομένως σήμερα-αύριο να δούμε μία μικρή μετατόπιση από μετοχές που υπεραποδίδουν (από την αρχή του έτους) προς άλλες που έχουν μείνει πίσω.

Σε «νέα τοπικά υψηλά» Εθνική (3,776), Alpha Bank (1,425), συντηρούν με τη Eurobank (1,14) τη long τάση του ΔΤΡ.

Στήριξη στις 735 - αντίσταση στις 755 μονάδες, μετά την καταγραφή νέας τοπικής κορυφής για τον κλαδικό δείκτη.

Με τάση προς τις 2.370 μονάδες ο FTSE25, μένει να φανεί (από Δευτέρα) εάν η υπέρβαση της περιοχής θα επιχειρηθεί με βαριά χαρτιά, λ.χ. ΟΤΕ ή με συμπληρωματικά όπως Mytilineos, Motor Oil, Jumbo κ.α.

Συντηρείται η μόχλευση στα mid&small caps, τουλάχιστον για όσο διατηρείται το momentum στα large caps.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v