Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη διολίσθηση χωρίς τζίρο

Κάτω από τις 960 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με απουσία όμως σημαντικών πωλήσεων στο ταμπλό. Μερική κατοχύρωση θέσεων σε τράπεζες και blue chips. Σε Jumbo, Alpha, Ελλάκτωρ, οι μεγαλύτερες πιέσεις.

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη διολίσθηση χωρίς τζίρο

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Αθήνα.

Σε αναμονή των εξελίξεων στην Ουκρανία και την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ,
ο DAX διορθώνει οριακά (15.361 μον.), την ώρα που τα futures του S&p500 «δείχνουν» 0,50% χαμηλότερα των 4.450 μονάδων.

Στο ουκρανικό, η δυσπιστία της Δύσης απέναντι στη Ρωσία συντηρεί την ένταση στο μέτωπο. Χαμηλότερα μεν απ' ό,τι Δευτέρα-Τρίτη, πλην όμως η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί τόσο όσο να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα (και) στις αγορές.

Παράλληλα «τρέχουν» οι κινήσεις της Fed, η ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων κ.α., με ρυθμό που κρατά σε επιφυλακή βραχυπρόθεσμους παίκτες και επενδυτές.

Ανάλογα επιφυλακτικό κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενδεικτική την καθίζηση συναλλαγών/τζίρου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και τον μέσο όρο των τελευταίων εβδομάδων.

Εμφανές το «κράτει» στα μόλις 3 εκατ., που είχαν πραγματοποιηθεί στα πρώτα 35', με αποτέλεσμα να έχει περιορισθεί αισθητά τόσο η μεταβλητότητα όσο και ο ρυθμός εντολών.

Εως τις 959,89 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη στη διολίσθησή του, με γεγονός την απουσία σημαντικών πωλήσεων.

Μερική κατοχύρωση μικρού μέρους θέσεων σε τραπεζικές και blue chips, με συνέπεια την ελεγχόμενη διόρθωση έως λίγο χαμηλότερα, επίπεδα όπου ενεργοποιούνταν ανάλογη ζήτηση.

Σε Εθνική, Alpha Bank, OTE, Mytilineos, Πειραιώς, ΔΕΗ, Eurobank, ΟΠΑΠ, Sarantis, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Motor Oil, Lamda Development κ.α. οι κυριότερες συναλλαγές, με κύριο χαρακτηριστικό το μικρό εύρος διακύμανσης όπως και τη μεταβολή που δεν ξεπερνά το 1%. Εξαίρεση η μετοχή της Jumbo, που υποχωρεί 1,88% στα 13,54 ευρώ.

Χωρίς να απειλούνται οι κύριες/βραχυπρόθεσμες στηρίξεις για τον ΔΤΡ και τον FTSE25, δίνοντας την αίσθηση μίας -σε πολύ μεγάλο βαθμό- ελεγχόμενης κατάστασης, προφανώς μέχρις ότου ξεκαθαρίσει περισσότερο το σκηνικό στα διάφορα μέτωπα.

Στην περιοχή των 735 μονάδων ο ΔΤΡ, πέριξ των 2.350 ο FTSE25.

Και με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 37/45, με 82 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v