Χρηματιστήριο: Μικρό προβάδισμα για τους short

Πιέσεις για τον Γενικό Δείκτη, που υποχωρεί ως τις 920 μονάδες στην αρχή της συνεδρίασης, σε ευθυγράμμιση με την κίνηση στις διεθνείς αγορές. Τάση δίνουν οι τράπεζες, σήμερα τα αποτελέσματα της Πειραιώς. Τα κρίσιμα επίπεδα για τους δείκτες.

Χρηματιστήριο: Μικρό προβάδισμα για τους short

Ουκρανικό και Fed, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών στα ξένα χρηματιστήρια, και τα οικονομικά
αποτελέσματα 2021 -ειδικότερα των τραπεζών- στη διαμόρφωση τάσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ανοδική ανάσα 2-3 συνεδριάσεων για τους long, με τους αγοραστές να «κλειδώνουν» μέρος των θέσεών τους στα κύρια ευρωπαϊκά, προλαβαίνοντας τη διόρθωση που ακολούθησε στη Νέα Υόρκη. Ανάλογη εικόνα και στο χρηματιστήριό μας, μόνο που το τελικό «κλείσιμο» για τον Γενικό Δείκτη στις 830,02 μονάδες με συγκριτικά λιγότερες συναλλαγές δίνει, για σήμερα, μικρό προβάδισμα στους short. Τουλάχιστον για την αρχή της συνεδρίασης, συνεκτιμώντας την προσυνεδριακή εικόνα σε Φρανκφούρτη, Νέα Υόρκη, το βήμα σημειωτόν στις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου και την αυξημένη μεταβλητότητα/επικινδυνότητα των ημερών.

Στη Wall Street τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε ξεκίνημα από 0,48% χαμηλότερα, τις 4.151 μονάδες, με την προσοχή να επικεντρώνεται (και) στη συνεδρίαση της Fed (σήμερα-αύριο). Πολύ υψηλά στην επικαιρότητα και η προετοιμασία της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Στα καθ' ημάς, τα προβλήματα ξεκινούν από την καθημερινότητα -ενδεικτικά όσα σημειώνουν οι Σοφία Εμμανουήλ και Αλεξάνδρα Γκίτση, για την έκρηξη ανατιμήσεων-, περνούν στην επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, συνακόλουθα αποτυπώνονται και επενδυτικά/χρηματιστηριακά.

Βραχυπρόθεσμα, για το ΧΑ, το ενδιαφέρον είναι και στον τραπεζικό κλάδο, με την Alpha Bank να ανακοινώνει τα αποτελέσματα 2021, σήμερα (μετά το κλείσιμο) είναι η σειρά της Πειραιώς, με την Εθνική να κλείνει την αυλαία για τον κλάδο.

Στις 569,67 μονάδες ο ΔΤΡ, με υψηλό συνεδρίασης τις 597,72 και ζητούμενη την επιβεβαίωση στηρίξεων προς τις 560-550 μονάδες.

Στις 1.993,80 μονάδες, με πωλήσεις σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Mytilineos προς το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης να θέτουν ως άμεση προτεραιότητα -για τους long- την επιβεβαίωση (ή όχι) των 1.980 μονάδων.

Αφήνει «ουρά» για διόρθωση η απώλεια των 833 μονάδων, για τον ΓΔ, με κοντινότερες στηρίξεις στις 816 και 805 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v