Χρηματιστήριο: Profit taking στις τράπεζες

Περιορισμένες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, υπό το βάρος των απωλειών στον τραπεζικό κλάδο και στην Coca Cola. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, τι δείχνει το διάγραμμα. Κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα και για Ελλάκτωρ, Aegean.

Χρηματιστήριο: Profit taking στις τράπεζες

Σε εξέλιξη η μερική κατοχύρωση θέσεων στα ευρωπαϊκά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συνέπεια τη διολίσθηση δεικτών, μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Με το discount στα futures στη Νέα Υόρκη να έχει διευρυνθεί κατά τι, σε Φρανκφούρτη, Παρίσι οι πωλητές πιέζουν τον DAX στις 14.610 (-1,45%), τον CAC-40 στις 6.730 (-0,85%), την ώρα που στην Αθήνα συνεχίζεται ένα λελογισμένο profit taking.

Σταθερή η ροή συναλλαγών, ένδειξη πως πωλητές - αγοραστές δεν έχουν λόγους να χαλάσουν την εικόνα της αγοράς έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στη σταδιακή επαναφορά της από τα χαμηλά, στις αρχές Μαρτίου.

Δεν πιέζουν ιδιαίτερα οι πωλητές - δεν βιάζονται οι αγοραστές, προεξοφλώντας πως οι εξελίξεις στα διάφορα ανοιχτά μέτωπο έχουν δρόμο, ειδικότερα το ουκρανικό, που στάθηκε αφορμή για την ισχυρή αντίδραση προεξόφλησης τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις.

Από τις 886,03 μονάδες το «άνοιγμα» της συνεδρίασης για τον Γενικό Δείκτη, έως και 10 μονάδες χαμηλότερα η φυσιολογική κλίση μέχρι τις 11:30 η απορρόφηση της προσφοράς, η συνακόλουθη αντίδραση προς τις 883 μονάδες (σε σχηματισμό τύπου V), με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 35 εκατ. (*).

Μάλλον χαμηλότερη της χθεσινής συνεδρίασης (συνολικά 98 εκατ.), με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να κάνει τη διαφορά τόσο συναλλακτικά όσο χρηματιστηριακά. Εως τα 16,78, με τιμή εκκίνησης χαμηλότερα των 15,90 με αυξημένες συναλλαγές, επίμονες αγορές έως 5,75% υψηλότερα.

Νέα υψηλή τιμή για τη μετοχή, αποτέλεσμα εισροών «ισχυρών χεριών» στον ενεργειακό κλάδο. Χθες η ΔΕΗ, σήμερα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο κλάδος είναι από τους «καυτούς» επενδυτικά.

Επίσης ενδεικτική περίπτωση αντίδρασης μετά από συσσώρευση δυνάμεων. Ανάλογη η τεχνική εικόνα για τον τίτλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με εμφανή την τάση ανοδικής διαφυγής.

Εθνική, Alpha Bank, Eurobank με πωλητές, από τις πρώτες κιόλας εντολές μέχρι και 2,55% χαμηλότερα στην περίπτωση της Eurobank, που διαγραμματικά έχει την ασθενέστερη τάση (σε ημερήσιο).

Ελεγχόμενες πωλήσεις σε Motor Oil (14,20), OTE (16,88), ΟΠΑΠ (13,21), Mytilineos (14,87), Jumbo (13,52), ΔΕΗ (7,55), σταθερές αγορές σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,27), AEGEAN (5,47), Sarantis (7,38).

Στις 39/60 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 65 μετοχές χωρίς μεταβολή.

(*) στις 14:15

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v