Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κοιτά υψηλότερα με τράπεζες-Coca Cola

Νέα προσέγγιση των 890 μονάδων επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης. Βοήθειες από τη «βαριά» Coca Cola, που ενισχύεται άνω του 2%. Σημαντικά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, ο στόχος για ΟΤΕ. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Χρηματιστήριο: Κοιτά υψηλότερα με τράπεζες-Coca Cola

Επιχείρηση αντίδρασης στα ευρωπαϊκά, με οδηγό την Coca Cola η προσπάθεια των long στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το οριακά θετικό «γύρισμα» για τα futures του S&P500 ήταν η κυριότερη αφορμή για να δοκιμάσουν οι αγοραστές να αντιστρέψουν τη διορθωτική τάση.

Από τις 4.478 (0,02%) τα futures του S&P500, έως τις 14.210 (0,42%) νωρίτερα ο DAX.

Με αυτά τα δεδομένα εκτός, στα καθ' ημάς επιχειρήθηκε ανάλογη προσπάθεια, με την Coca Cola να λειτουργεί υποστηρικτικά, καθώς με τις πρώτες εντολές αντέδρασε έως τα 19,20 (2,22%). Η θετική πορεία της CCH στο Λονδίνο είχε ανάλογο αντίκτυπο και στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ο FTSE25 να αντιδράσει έως τις 2.150 μονάδες.

Παράλληλα με την άνοδο της συγκεκριμένης «βαριάς» μετοχής κάποιες πρώτες εντολές αγοράς δόθηκαν σε τίτλους των ΟΤΕ, ΔΕΗ και τραπεζικών, με τον Γενικό Δείκτη να διαγράφει διακύμανση από τις 886,83 λίγες μονάδες υψηλότερα. Ενθαρρυντικό το ότι στο κρίσιμο πρώτο 15'-20', η διαχείριση της κατάστασης έχει ως αποτέλεσμα την επιβεβαίωση των 880 μονάδων. Εξαρχής στόχος για τους long παρότι δύσκολος, λόγω της μεταβλητότητας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, του πλεονεκτήματος που -βραχυπρόθεσμα, προσώρας- έχουν οι πωλητές.

Ωστόσο η ροή εντολών, οι συναλλαγές, ο τζίρος διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα, αρκετά μειωμένα σε σχέση και με τη χθεσινή συνεδρίαση, ένδειξη πως οι επενδυτές στην πλειονότητά τους παραμένουν εκτός παιδιάς.

Σε ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ οι περισσότερες -συγκριτικά- συναλλαγές, με Mytilineos, Πειραιώς, Lamda Development, Coca Cola, Quest να ακολουθούν.

Στις 635 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, που εάν δοθεί ένα «κλείσιμο» αύριο Παρασκευή πάνω από τις 620 μονάδες, θα συντηρείται η ανοδική φορά σε διάστημα μηνός. Χρήσιμη για την εξίσου δύσκολη συνέχεια.

Σειρά για τη Eurobank σήμερα να «βγει μπροστά», με αγοραστές έως το 1,03 ευρώ (2,08%), (υπο)στηρίζοντας τη long φορά του κλάδου.

Σταθερή αξία ο ΟΤΕ, με αγορές έως τα 17,50 ευρώ, καθώς διαμορφώνονται προϋποθέσεις για -εκ νέου-προσέγγιση των 18, ενδεχομένως και υπέρβασής τους, εάν προκύψουν ανάλογες εξελίξεις/αφορμές. Στόχος τα 18,465 ευρώ, η καταγραφή «νέων υψηλών».

Με αγορές σε ΔΕΗ (7,795), Lamda Development (6,185), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (16,44), ΕΥΔΑΠ (6,96), Viohalco (4,335), TITAN (13) κ.α.

Η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 880 για τον ΓΔ και των 2.140 για τον FTSE25 στα πρώτα 20', με περιορισμένες ωστόσο συναλλαγές, φάνηκε να ενεργοποιεί περισσότερους αγοραστές, με αποτέλεσμα στις 11:00 να υπερισχύουν σε 37 μετοχές έναντι 22 που πλεονεκτούσαν οι πωλητές.

Με Centric, Papoutsanis, Byte, Πλαίσιο, AVAX κ.α. να ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Ενδεικτικό το ότι με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 4 εκατ. ενώ για 98 μετοχές η τιμή παρέμενε χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v