Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 900 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, σε εναρμόνιση και με την άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες με άνοδο άνω του 2%. Κέρδη και για Coca Cola, ΟΠΑΠ. Πιέζονται χαμηλότερα ΑΔΜΗΕ και Σαράντης.

Ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο

Τον θετικό βηματισμό των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών, δείχνει να ακολουθεί και το ελληνικό Χρηματιστήριο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, χωρίς την παραμικρή διάθεση για αλλαγές στις θέσεις των ημερήσιων πρωταγωνιστών, όσον αφορά το ταμπλό των θεωρούμενων Δεικτοβαρών μετοχών και όχι μόνον.

Έτσι και στη σημερινή συνεδρίαση, ο Βαρύδεικτος Τραπεζικός κλάδος δείχνει να ηγείται της ανοδικής κίνησης, αλλά και της αναμέτρησης με την περιοχή των 900 μονάδων, σε επίπεδα Γενικού Δείκτη.

Σαφώς πιο επιφυλακτική η εικόνα στα μη τραπεζικά blue chips, στο περιθώριο του ενδιαφέροντος παραμένουν μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, το +2,33% του κλαδικού δείκτη των τραπεζών ασφαλώς και δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για τον κλάδο που έχει «πάρει κεφάλι», ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο οι ΒΙΟ (+1,38%), ΕΕΕ (+1,80%) και ΟΠΑΠ (+1,19%), σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Στην «κόκκινη πλευρά», οι μεγαλύτερες απώλειες για ΑΔΜΗΕ (-1,11%) και ΣΑΡ (-2,79%).

Ο τζίρος στα 17 εκατ., από τα οποία το 0,5 εκατ. αφορά «πακέτα» (ΕΤΕ).

Ασφαλώς και οι traders θα παρακολουθήσουν με αυξημένο ενδιαφέρον την «αναμέτρηση» του Γενικού Δείκτη με τις 900-904 μονάδες, ενώ πρωταρχικό ζητούμενο παραμένει η διεύρυνση του ενδιαφέροντος και έξω από τα στενά όρια του FTSE25, κάτι που δεν δείχνει ιδιαίτερα πιθανό, κρίνοντας από τη μέχρι στιγμής εικόνα στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Για τον ΔΤΡ, που συνεχίζει να έχει τον ρόλο «ταγού», πάρα πολλά θα κριθούν στην ισχυρή ζώνη αντίστασης των 644-650 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v