Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί κόντρα στις διεθνείς πιέσεις το Χρηματιστήριο

Θετική διαφοροποίηση για τον Γενικό Δείκτη σε σχέση με τις απώλειες στις ευρωαγορές και λόγω... αδράνειας. Αγοραστές στη ΔΕΗ αλλά και σε Μυτιληναίο, ΟΤΕ, πιέσεις για Alpha Bank, Coca Cola. Το κρίσιμο όριο για τους αγοραστές.

Ισορροπεί κόντρα στις διεθνείς πιέσεις το Χρηματιστήριο

Εντεινόμενες ανησυχίες για ύφεση «ρίχνουν» τα ευρωπαϊκά, υπό το βάρος και της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζει η προθεσμιακή αγορά στη Wall Street.

Απώλειες μεγαλύτερες του 1,40% για τον DAX, χάνοντας -και πάλι- τις 13.000 μονάδες, την ώρα που τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε διόρθωση από 0,55% χαμηλότερα και τις 3.745 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι η... αδράνεια που το διαφοροποιεί θετικά σε σχέση με τα κύρια ευρωπαϊκά, καθώς έπρεπε να περάσουν 15' για να φτάσει το ένα (1 ) εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών.

Ξεκίνημα με μικτές εντολές, αγοράς στη ΔΕΗ, πώλησης στην Alpha Bank και σε επιμέρους χαρτιά, με αποτέλεσμα ο ΓΔ να διαμορφωθεί στα πέριξ των 835 (0,05%), ο FTSE25 στις 2.015 (0,02%), ο ΔΤΡ στις 537 (-0,37%).

Με ένα (1) εκατ. συναλλαγές στις 10:45 και άλλο ένα (1) στις 11:00, το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον περιορίζεται σε επιμέρους τίτλους, που για διάφορους λόγους έχουν τάση.

Εθνική, Jumbo, OTE, ΔΕΗ, Mytilineos η πρώτη 5άδα, με τη μετοχή της Επιχείρησης να παρουσιάζει -συγκριτικά πάντα- και ενδοσυνεδριακό ενδιαφέρον. H προοπτική αναδρομικής αποζημίωσης (300 εκατ.) για την υποχρεωτική λειτουργία μονάδων ντίζελ σε νησιά που έχουν συνδεθεί, δίνει ένα πλεονέκτημα στους long να ενεργήσουν ανάλογα.

Αγορές και στον τίτλο της Mytilineos (15,10), κάτι κινείται - επιτέλους- στην ΤΙΤΑΝ (11,30), συνεχίζεται η «κόντρα» ΕΛΠΕ (6,51) vs Motor Oil (18,06) κ.α. ενώ σχετική κινητικότητα καταγράφεται -για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση- σε mid caps επικαιρότητας. Νέα άνοδος για το PhoenixVegaMezz, μόχλευση σε Intracom, νέα υψηλά για την Trastor.

Στις 34/30 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 98 χωρίς μεταβολή και αξία συναλλαγών στα 2,8 εκατ. νωρίτερα, στις 11:10.

Τεχνικά η συντήρηση των 830 μονάδων για τον ΓΔ αφήνει μικρό περιθώριο κινήσεων στους long για σήμερα-αύριο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v