Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικότητα και τζίρος με το σταγονόμετρο

Διστακτικές κινήσεις στην εγχώρια αγορά, με μεικτές τάσεις για πωλητές-αγοραστές τόσο στα τραπεζικά όσο στα blue chips και συγκεκριμένα mid caps. Σημαντική αδυναμία στον όγκο συναλλαγών, στη μάχη γύρω από τα επίπεδα των 800 μονάδων για τον ΓΔ.

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικότητα και τζίρος με το σταγονόμετρο

Κατ' αρχάς ψύχραιμη η στάση των επενδυτών στα ευρωπαϊκά, ανάλογη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αρχικά στα κύρια ευρωπαϊκά, με τη Φρανκφούρτη από τις 10:00, στη συνέχεια στην Αθήνα από τις 10:30
οι πρώτες εντολές (κυρίως) των traders ήταν σε τιμές κοντά ή λίγο υψηλότερα των χθεσινών.

Στη στάση τους αυτή δεν μέτρησαν τα αρνητικά νέα από την Κίνα, τις αγορές της Ασίας, ενώ πολύ προσεκτική ήταν η αρχική διαχείριση στην αγορά (μετοχών/ομολόγων) του Μιλάνου.

Στη δε Φρανκφούρτη, η προσοχή στράφηκε περισσότερο στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης -με τα futures του S&P100 από τις 3.798 (0,12%) στην προεξόφληση μέτρων άμβλυνσης του ενεργειακού κόστους (και μέσω της... επαναλιγνιτοποίησης, ενώ στο Μιλάνο παρά την επιμονή Ντράγκι για παραίτησή του σε μία εβδομάδα, τόσο στα ομόλογα όσο και στις μετοχές αποτυπώνεται το αντίθετο.

Ανοδικά ο ΜΙΒ στις 20.746 (0,94%), πτωτικά οι κύριες σειρές του 10ετούς, με το 10ετές στο 3,329%.

Με αυτά ξεκίνησε η συνεδρίαση στο ΧΑ, με τις εντολές από την προσυνεδρίαση να δείχνουν προς τις 800 μονάδες, το «άνοιγμα» να γίνεται από τις 797,77 και στα πρώτα 35' με συναλλαγές αξίας μόλις 1,4 (!) εκατ. ευρώ δεν δινόταν αντιπροσωπευτικό δείγμα γραφής.

Σε ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Alpha Bank η πρώτη 5άδα -συναλλακτικά-, σε Eurobank, TITAN, Πειραιώς, Intrakat, Lamda Development η επόμενη.

Ενδεικτικός της επιφυλακτικότητας, της επενδυτικής αποχής, ο τζίρος, χαμηλότερος από κάθε άλλης συνεδρίασης στο αρχικό ημίωρο, παρότι σήμερα λήγει η (απλή) σειρά στην αγορά Παραγώγων.

Μεικτές οι τάσεις για πωλητές-αγοραστές τόσο στα τραπεζικά όσο στα blue chips και συγκεκριμένα mid caps.

Στις 34/20 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 104 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Ανάλογα υποτονικό το κλίμα και στο ΧΠΑ, με μόλις 109 Συμβόλαια στον τρέχοντα μήνα (Ιούλιο) και άλλα 101 ΣΜΕ στον επόμενο. Αμφότερα με premium 1,16% και 1,33% αντίστοιχα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v