Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιτόπιος βηματισμός, οριακή αύξηση τζίρου

Διστακτικές κινήσεις στην εγχώρια αγορά, με τις μετοχές των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων να παραμένουν στο περιθώριο, ενώ το όποιο ενδιαφέρον για trading εξαντλείται στα στενά όρια του FTSE25. Χαμηλά ο τζίρος, ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

Χρηματιστήριο: Επιτόπιος βηματισμός, οριακή αύξηση τζίρου

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται οι κύριοι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς είναι πασιφανές ότι οι επενδυτές έχουν υιοθετήσει στάση αναμονής, περιμένοντας τις αυριανές ανακοινώσεις από τη Fed.

Ακόμα μία συνεδρίαση διαδικαστικού χαρακτήρα, δείχνει να είναι αυτή που εξελίσσεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικά απρόοπτο, θα ακολουθήσει την πεπατημένη των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει εξαντλήσει τη δυναμική του σε μία κίνηση που το εύρος της δεν ξεπερνάει τις τρεις μονάδες, με υψηλό τις 830,96 (+0,25%) και χαμηλό τις 828,18 μονάδες (-0,09%).

Οριακά ενισχυμένος ο τζίρος σε σχέση με χθες, φθάνει στα 4,4 εκατ., από τα οποία τα 0,8 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένη συναλλαγή στον ΣΑΡ. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών συμπληρώθηκε με τζίρο 1,3 εκατ., ενώ κατά τη σημερινή συνεδρίαση και στο ίδιο διάστημα ο τζίρος έφθασε στα 2,7 εκατ., αλλά με τη βοήθεια του «πακέτου» στον Σαράντη.

Με τις μετοχές των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων να παραμένουν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, το όποιο ενδιαφέρον για trading εξαντλείται και σήμερα στα στενά όρια του FTSE25.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφεται σε ΑΡΑΙΓ (+2,70%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,16%) και ΜΠΕΛΑ (-1,76%).

Όλοι οι υπόλοιποι, από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, «ταλαιπωρούνται» πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος.

Πάντα πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο, το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 834 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 μηνών), αλλά και αυτό δεν θα σημαίνει κάτι, όσο ο τζίρος παραμένει σε τόσο απογοητευτικά επίπεδα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v