Ζητείται συντήρηση του momentum στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικές κινήσεις στις διεθνείς αγορές, με τον Γενικό Δείκτη να ξεκινά από τις παρυφές των 830 μονάδων. Όλα τα βλέμματα στη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη. Πού μπαίνει... «πλαφόν» στην ανοδική κίνηση.

Ζητείται συντήρηση του momentum στο Χρηματιστήριο

Wall Street Παρασκευή βράδυ: Dow Jones -0,43%, S&P 500 -0,93%, Nasdaq -1,87%.

Ασία - Ειρηνικός σήμερα το πρωί: Ελεγχόμενες απώλειες, αλλά και απόλυτη επικράτηση των πωλητών δείχνει η μέχρι στιγμής εικόνα, με τις Αγορές να υποχωρούν από τα υψηλά τριών εβδομάδων.

Προς επιφυλακτικό ξεκίνημα με οριακές μεταβολές, παραπέμπουν τα futures των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών.

Όλα τα βλέμματα επικεντρώνονται στη συνεδρίαση της Fed την προσεχή Τετάρτη, όπου πιθανολογείται νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75%, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν το σενάριο για αύξηση 1%.

Στην εβδομάδα που ξεκινά, ξεχωρίζουν επίσης το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου στις ΗΠΑ, ο πληθωρισμός στη Γερμανία και στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός και το ΑΕΠ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το ξεκίνημα της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, που μένει να φανεί αν θα επικρατήσουν οι κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών, ή οι λίγοι αγοραστές θα μπορέσουν να σπρώξουν ακόμα ψηλότερα δείκτες και επιμέρους τίτλους.

Παραμένει πρώτο ζητούμενο η σταδιακή αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς σε άλλη περίπτωση οι “buyers” θα τα βρουν δύσκολα, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες «η προσέγγιση της ζώνης 840 - 850 θα αυξήσει την προσφορά».

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, «οι τραπεζικές μετοχές και επιλεγμένα μη τραπεζικά blue chips μπορούν να συντηρήσουν το θετικό χρηματιστηριακό momentum, ενόψει της λήξης του 7μήνου, στοχεύοντας προς τις 850 μονάδες του ΓΔ. Ωστόσο, ενόσω διαρκεί η ουκρανική κρίση, ελλοχεύουν πάντα οι κίνδυνοι για ανατροπή του σκηνικού αισιόδοξων προσδοκιών, επαναφέροντας την πλαγιοκαθοδική κίνηση του ΓΔ».

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, οι μετοχές του ΟΛΠ είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2021, 0,628 ευρώ ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογών φόρος (καθαρό ποσό: 0,5966 ευρώ ανά μετοχή).

Επίσης, από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι 93.750 νέες (KΟ) μετοχές της Παπουτσάνης, που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, από 5 στελέχη της εταιρείας, με τιμή διάθεσης μετοχής 1,00 ευρώ. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 27.098.594.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v