Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ψάχνει τζίρο πέριξ των 830 μονάδων

Σε στενό εύρος κίνησης περιορίζεται ο Γενικός Δείκτης, με χαρακτηριστικό της συνεδρίασης τον εξαιρετικά μειωμένο τζίρο συναλλαγών. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, κίνηση υψηλότερα για ΟΤΕ, πιέσεις για Σαράντη.

Χρηματιστήριο: Ψάχνει τζίρο πέριξ των 830 μονάδων

Δείχνουν να ξεπερνούν το επιφυλακτικό ξεκίνημα και έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο και μικρά κέρδη οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές και την κίνηση αυτή ακολουθεί και το Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΓΔΧΑ γύρισε σε θετικό έδαφος, πριν τους κύριους Ευρωπαϊκούς δείκτες.

Παραμένει όμως σε στενό εύρος κίνησης, έχοντας ως χαμηλό ημέρας τις 827,31 (-0,32%) και υψηλό τις 833,65 μονάδες (+0,44%).

Και αν η κίνηση του Δείκτη χαρακτηρίζεται από στενότητα, ακόμα χειρότερα τα πράγματα είναι στη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο κάτω από τα 10 εκατ. και πιο συγκεκριμένα στα 9,4 εκατ.

Εννοείται πως με αυτή τη συναλλακτική επίδοση, οποιαδήποτε κίνηση προς σημαντικά υψηλότερα επίπεδα μόνο ως εγχείρημα υψηλού βαθμού δυσκολίας μοιάζει.

Ακόμη χειρότερη, συναλλακτικά, είναι η εικόνα στην Αγορά Παραγώγων, όπου ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει διακινήσει μόλις 40 συμβόλαια, λήξης 19/8.

ΟΤΟΕΛ (+3,19%) και ΕΠΣΙΛ (+1,89%) προσπαθούν κάτι να κάνουν από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και έτσι, μοιραία, το ενδιαφέρον, για μία ακόμα συνεδρίαση, περιορίζεται στα στενά όρια του FTSE25.

Μένοντας στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται οι ΕΤΕ (-1,90%), ΕΥΡΩΒ (+1,16%), ΠΕΙΡ (+1,72%), ΕΥΔΑΠ (+1,19%), ΛΑΜΔΑ (+1,63%), ΟΛΠ (-2,52%), ΟΤΕ (+1,40%) και ΣΑΡ (-2,22%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν ιδιαίτερα θετική, τεχνικά, ένδειξη, το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 834 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 μηνών), αλλά ο τζίρος θα βάλει πολλούς «αστερίσκους», ακόμα και σε μία τέτοια εξέλιξη.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v