Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη διολίσθηση στο Χρηματιστήριο

Ηπιες πιέσεις για τον Γενικό Δέικτη που υποχωρεί κάτω από τις 860 μονάδες. Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές εν όψει της επίσκεψης Πελόζι στην Ταιβάν. Πιέζονται χαμηλότερα τράπεζες, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή.

Ελεγχόμενη διολίσθηση στο Χρηματιστήριο

Με το βλέμμα στραμμένο στην περιοδεία της Νάνσυ Πελόζι στην Ασία και το ενδεχόμενο επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν (και) οι επενδυτές.

Η όξυνση στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Πεκίνου, ο κίνδυνος ανάφλεξης σε ακόμη ένα μέτωπο "παίζει" πολύ ψηλά και στα οικονομικά Μέσα, με τους επενδυτές να τηρούν προσώρας στάση επιφυλακής.

Παρά την ισχυρή διόρθωση στις αγορές της Ασίας, η-μέχρι τώρα- των "δυτικών" μάλλον ενισχύει την πιο πάνω προσέγγιση.

Επιφυλακή/αναμονή με το...δάκτυλο στο πληκτρολόγιο, καθώς η προσυνεδριακή της Wall Street παραπέμπει σε λελογισμένη διόρθωση, από 0,53% χαμηλότερα και τις 4.100 μονάδες.

Ανάλογη εικόνα στην Φρανκφούρτη με τον DAX στις 13.405 (-0,55%) δίνοντας μικρό-προσώρας- πλεονέκτημα στους short.

Από τις 861,56 με μικρό πτωτικό χάσμα οι πρώτες εντολές, με πωλήσεις λίγο χαμηλότερα των 860 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη.

Με συναλλαγές 3,2 εκατ. στα πρώτα 30' αναλογικά στο-σχεδόν- ήμισυ στο αντίστοιχο ημίωρο της χθεσινής συνεδρίασης.

Μεικτές οι εντολές και σε blue chips αλλά και τραπεζικά χαρτιά, που είχαν "τρέξει" την τελευταία εβδομάδα-τον προηγούμενο μήνα.

Πωλήσεις σε Alpha Bank (0,9208), ΔΕΗ (5,84), Mytilineos (15,04), πιεστικότερες στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (16,92) κ.α.

Αγορές σε ΟΠΑΠ (13,71), Jumbo (14,87), Viohalco (3,60), OTE (16,82), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (9,64) κ.α. αλλά με την σχέση αγοραστών/πωλητών προς το μέρος των δεύτερων.

Στις 27/40 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με τζίρο 4,9 εκατ. στις 11.10' με ελαφρώς επιταχυνόμενο ρυθμό πωλήσεων από τις 11.00' και μετά.

Εκ προοιμίου ως ζητούμενο είχε αναφερθεί η επιβεβαίωση των στηρίξεων, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v