Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες ποντάρουν οι αγοραστές

Πάνω από τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του «οδηγού» με άνοδο σχεδόν 4%. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΔΕΗ, Titan, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή. Δεν ακολουθεί την άνοδο ο ΟΤΕ

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες ποντάρουν οι αγοραστές

Με θετικό πρόσημο οι πρώτες επενδυτικές κινήσεις του Αυγούστου.

Σε συνέχεια των τελευταίων του Ιουλίου, που έφεραν τους long να ανακτούν έδαφος των προηγούμενων απωλειών.

Στα ευρωπαϊκά τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και επί μέρους τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου (εξαμήνου) με ενδεικτικά της Heineken.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,33% (13.528 ) ενώ στην Νέα Υόρκη τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε "άνοιγμα" από 0,24% χαμηλότερα και τις 4.124 μονάδες. Λογική τάση, μετά το 1,42% της Παρασκευής και σχεδόν 8% για τον Ιούλιο.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανάλογη εικόνα με τις πρώτες εντολές από τις 855,30 μονάδες για τον ΓΔ.
Και από τις 2.064,39 για τον FTSE25, από τις 530,22 για τον ΔΤΡ και τις 1.362,59 για τον FTMidCap.

Συναλλαγές και στόχευση ενδεικτικές της διάθεσης (κατ' αρχήν ) των βραχυπρόθεσμων καθώς με εντολές αγοράς σε Alpha Bank (0,801), Εθνική (3,138) και Eurobank (0,924) ενισχύουν την εκτίμηση, πως με αφορμή την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου ο κλάδος θα "παιχτεί" βραχυπρόθεσμα. Και θα φανεί- σε "κλείσιμο" εβδομάδος- μπορεί να γίνει λόγος για κάτι παραπάνω από τις 580 μονάδες για τον ΔΤΡ.

Χωρίς προσυμφωνημένες πράξεις η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε νωρίτερα τα 15 εκατ. ευρώ, με Motor Oil, ΟΠΑΠ, Dimand, ΔΕΗ, Mytilineos, TITANc, Viohalco, ΟΤΕ, Πειραιώς, Jumbo, ΕΛΠΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Lamda Development, ElvalHalcor να ακολουθούν.

Στις 65/19 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v